Пообработих малко наличната статистика за Шампионата от 2007 година насам и събрах всичко на едно място в Excel. Информацията е представена в четири таблици:
1. Индивидуално - дава информация на ниво пилот за Общо натрупани точки, брой Състезания, Средно точки на състезание, Отказвания, Дисквалификации, Подиуми, Най-добро класиране, Най-скорошно състезание и др.;
2. Индивидуално - подробно - тук са изброени всички състезания на даден пилот с информация за Писта, Отбор (за който се е състезавал/а в съответния старт), Лично най-добро време, Стартова позиция, Крайно класиране, Спечелени/загубени позиции, Спечелени точки;
3. Отборно - информация на ниво отбор с Общо точки, брой Състезания, Средно точки на състезание, Най-скорошно състезание;
4. Писти - информацията тук е идентична с тази от файлът, който вече сигурно сте виждали в предишната ми тема (http://forum.auto-ka...o-2008-a-ianai/). Съдържа данни за всички писти, на които са се провеждали състезания заедно с рекордните постижения и най-скорошните подиуми.
Имах голямо желание да направя "вечна" класация като включа сезони 2005 и 2006, но се оказа, че данните за 2006 година са само в насипен вид във форума на ClubS1, което ме отказа поне за момента. Може да отделя време и да ги събера на по-късен етап.
Надявам се, че ще ви е интересно да си поиграете с информацията във файла и да погледнете нещата от малко по-различен ъгъл

Ще се постарая да обновявам данните възможно най-скоро след публикуване на класирането за всеки кръг. Приемам предложения и забележки

Auto-Kart Championship - Full stats (since 2007) (Последна промяна: 10/08/2012 г.)
P.S. - От гледна точка на съвместимост с по-стари версии на Excel съм конвертирал файла в .xls, но не съм го тествал на машина с Office 2003. Старал съм се да ползвам само основни цветове и стандартно форматиране (освен стрелките за Спечелени/загубени позиции), но все пак ми кажете ако нещо не се вижда добре на по-стара версия на Excel.
Поздрави,
Виктор