Запитване
Posted 07.03.2010, 12:17
Posted 07.03.2010, 12:31
По отношение на състезанията няма никакво значение колко човека от отбора идвате да карате, един двама или трима е без значение, участието във всички стартове не е задължително. Класове няма всички пилоти трябва да покриват минимално тегло от 80 кг ( ако не тежат толкова си носят тежести) ако не носят и тежести не взимат точки за шампионатаИскам да попитам ако сме регистрирали отбор от 3 човека обаче някой от съотборниците ми са въспрепятствани за състезанието в такъв случай какво се прави останалите(останалия) човек от отбора може ли да кара или се дисквалифицира.И също исках да попитам дали има някакви класове от сорта на Джунияр за по малките учстници 14 годищни и така.Мерси предварително и се извинявам ако повтарям нечий въпрос.
Posted 07.03.2010, 13:09
Може ли тогава да ми кажете какви ще да са тези тежести всмисъл аз съм 14 години 67кг 171см какво да направя за да отговоря на изискваниятаПо отношение на състезанията няма никакво значение колко човека от отбора идвате да карате, един двама или трима е без значение, участието във всички стартове не е задължително. Класове няма всички пилоти трябва да покриват минимално тегло от 80 кг ( ако не тежат толкова си носят тежести) ако не носят и тежести не взимат точки за шампионата
Posted 07.03.2010, 13:14
Аз съм 60 кг и си нося една оловна Ютия 20 кг. Ти сам си решаваш какъв баласт ще носиш може да са торби с пясък, олово, цимент абе каквото ти е удобноМоже ли тогава да ми кажете какви ще да са тези тежести всмисъл аз съм 14 години 67кг 171см какво да направя за да отговоря на изискванията
Posted 07.03.2010, 13:32
Да това хубаво ама неможе да ми стане ясно каде ги слагам тия тежести е това не мога да схвана.Аз съм 60 кг и си нося една оловна Ютия 20 кг. Ти сам си решаваш какъв баласт ще носиш може да са торби с пясък, олово, цимент абе каквото ти е удобно
Posted 07.03.2010, 13:38
Posted 07.03.2010, 13:42
Мерси за информациятапо отношение на 1 въпрос скоро ще бъд епубликуван правилника и кодекаса документите регламентиращи шампионата, там ще ти стане ясно като прочетеш, за тежестите, всеки различно ги разполага някои по себеси други по картингаи така стига да не падат, иначе съсздават опасности по пистата за другите
Posted 07.03.2010, 14:08
Ако ми кажеш какви тежести ще си носиш ще ти кажа къде най-лесно да ги сложишДа това хубаво ама неможе да ми стане ясно каде ги слагам тия тежести е това не мога да схвана.
Posted 07.03.2010, 19:55
Ами то е проблема че и аз незнам какви тежести да ползвам требва ми нещо 10-12 кила а и ти тая ютия каде я слагашАко ми кажеш какви тежести ще си носиш ще ти кажа къде най-лесно да ги сложиш
Posted 07.03.2010, 21:19
Posted 07.03.2010, 21:25
А имаш ли идея каква тежест да вземаПред седалката точно под волата
Posted 08.03.2010, 10:38
А имаш ли идея каква тежест да взема
Ами за 10-12 килограма баласт единствено оловото е практично. Дали ще е "ютия" или повече на брой оловни пластини, които ще закрепиш по себе си, зависи само от това доколко си склонен да жертваш комфорта си за по-голяма гъвкавост при покриване на минималните килограми.
Posted 08.03.2010, 12:45
И се запасявайте със свински опашки или гафери, защото изпадналите тежести няма да ги "таксуваме" само с места назад или анулиране на квалификационна обиколка. Това е ужасно опасно и още ми е пред погледа търкалящата се гира, подскачаща като баксетболна топка в тревата на Лаута от карта на Мондини...
Posted 08.03.2010, 14:40
Тези, на които им е необходим по-малък баласт, могат да се замислят и за някакви брезентови торбички с пясък, които да се направят сравнително плоски и да се слагат като "възглавничка" на седалката
А тези, на които им трябват не повече от 3-4 кг, могат направо да вземат фитнес тежести за краката с пясък - те се залепват около глезените и няма да ви е никакъв проблем...
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 08.03.2010, 14:46
Дори аз самия се замислям за наколенки, защото ми се е случвало да си докарам синина на някое от колената...
Posted 08.03.2010, 23:33
Пясък определено не е много добра идея.На едно от състезанията скоро имаше ЛЕКО опесъчаване на пистатаТези, на които им е необходим по-малък баласт, могат да се замислят и за някакви брезентови торбички с пясък, които да се направят сравнително плоски и да се слагат като "възглавничка" на седалката
Posted 08.03.2010, 23:34
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 09.03.2010, 19:38
Извинявайте но пак ще се намеся и ще ви попитам за савет какво точно да направя вече придобих известна представа но все пак да ми кажете вие аз съм 67 килограма без каска обувки гащеризон и така неекипиран каква тежест да използвам каде е най удачно да я расположа.Много е хубаво че има хора които да помагат на начинаещитеСериозно препоръчвам хората с по-големи баласти от 5 кг, да се допитат до Марио как се прави, защото например в Благоевград, друг вариант освен около стойката под кормилния прът, между краката, НЯМА! От друга страна, някой би попитал какво се случва с краката и коленете, с тези тежести помежду им - на тях ще препоръчам да си вземат комплект наколенки (които представляват секюрити комплект за ролери, наколенки и протектори за китките и лактите) - има ги в Джъмбо и бяха по-малко от 10 лв, ако не се лъжа.
Дори аз самия се замислям за наколенки, защото ми се е случвало да си докарам синина на някое от колената...
Posted 09.03.2010, 20:09
Аз моята тежест я слагам пред краката на колоната към волана. Тежестта ми е оловна 18-20 кг с размери:Извинявайте но пак ще се намеся и ще ви попитам за савет какво точно да направя вече придобих известна представа но все пак да ми кажете вие аз съм 67 килограма без каска обувки гащеризон и така неекипиран каква тежест да използвам каде е най удачно да я расположа.Много е хубаво че има хора които да помагат на начинаещите
широчина в долния край 15 см
широчина в горния край 8 см
дължина 30 см
Дебелина 7 см (в твоя случай ако ти трябват 10 кг 3-4 см)
Posted 09.03.2010, 20:54
А ако нещо се случи за 2 3 килограма ще ме върнат ли? И също откаде мога да се сдобия с такова олово?Аз моята тежест я слагам пред краката на колоната към волана. Тежестта ми е оловна 18-20 кг с размери:
широчина в долния край 15 см
широчина в горния край 8 см
дължина 30 см
Дебелина 7 см (в твоя случай ако ти трябват 10 кг 3-4 см)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users