Jump to content

Photo
- - - - -

Промени 2011

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#41 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 23.03.2011, 20:32

Има сделка!

Чудесно - свиквам първи конгрес на ДК, събота 09 април, към дванайсе часа по икиндия за синхронизиране на мненията и тълкуванията.......

#42 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts
  • Град:София

Posted 23.03.2011, 20:42

Колко ще им се промени температурата за 2-3 минути? После имаш почти цяла обиколка да си ги дозагрееш (а може и да са били прегряни от предния, ако незнае какво прави), едва ли чак такава разлика ще се получи, че да се отрази на времената, все пак са ренталки.

Първо 1 обиколка не е достатъчна за загряване на гумите и това се доказва с постоянно падащите времена със всеки следващ пилот в квалификацията.И второ идва много голямата възможност за прецакване което 100% ще става от страна на пилоти който са решили този кръг да прецакат някой и да помогнат на съобторник като карат на супер ниско налягане и след това не 3 мин ами поне по 5-6 мин на гума ще се помпа с тия крачни помпи апък ако е ръчна за топка направо цяла вечност те гумите нема да истинат ми направо ша спаднат за толкова време.Това е пълно безумие и всеки който го подкрепя има нещо наум.

#43 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 23.03.2011, 22:03

световна конспирация на евреите, най-вероятно...

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net

#44 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 24.03.2011, 01:07

световна конспирация на евреите, най-вероятно...

Дам и познай кой е Хитлер???

#45 Kose Bose

Kose Bose

www.kosebose.com

• ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 24.03.2011, 07:48

Колко ще им се промени температурата за 2-3 минути? После имаш почти цяла обиколка да си ги дозагрееш (а може и да са били прегряни от предния, ако незнае какво прави), едва ли чак такава разлика ще се получи, че да се отрази на времената, все пак са ренталки.

Ренталка да прегрее гуми, да да! Може, ама ако е на 5атмосфери и температурата на въздуха е 40градуса! Разлика между времената ще има и то драстична, не както до сега в една секунда да се побират двайсетина пилота! Но това ще е част от играта.
www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#46 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts

Posted 24.03.2011, 08:33

Чесно казано на два пъти лани видяхме времената да се влошават с течение на квалифа......са верно че все на една писта се случи, но все пак....

#47 zanardi

zanardi

Captain

• ОК / ДК
  • 416 posts
  • Град:Горна Оряховица, Велико Търново, София

Posted 25.03.2011, 19:44

Феро да каже кога загряваха предните гуми в оптимална температура по време на квалификацията, мисля че чак след 4 или 5 пилот и после не се качваше температурата а стоеше една и съща.Доста време за загряване.Коцето е прав, а той сам усети как се дозагряват като беше прекъснат заради някакъв келеш на конска. Най лесно е ако има конкурент да се правят номерца с цел изстиване на гумите.

Пак казвам ясна формулировка на тази идея и да видим колко ще работи.
BMW 320I - 110kw

#48 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts

Posted 25.03.2011, 22:51

Скромните ми наблюдения на съотношението гуми, темп, и перфомънс ме наведоха на извода че ренталските гуми(не тия дето са за истинско състезание, моля да се прави паралел), при нормално време и 26-30 градуса и слънце по пистата, имат един пик в който колкото и да се стоплят, времената не стават по добри, просто са твърди, твърде напомпани и 90 градуса да станат механичния грип(понеже при нас няма ародинамичен) стига една граница и дотам........но пък ако пистата вземе да изстива тогава нищо не помага......
За 2-3 минути туткане между двама пилоти на квалифа гумите мое да изстинат малко верно, но ако пилота рачи мое за 4-5-6 завоя да си ги вкара в температурата в която са били......
Номера не мисля че са възможни в смисъл някой да прави мръсно на друг - щото тогава и неговите времена ще пострадат - ако аз седна да помпя гуми 5 минути моето време ще страда, не на тоя след мен......ако рече някой да прави мръсотия на тоя пред него мое да си жертва квалифа да направи 2 бавни обиколки тътрейки се по пистата да му падне температурата - тва го може и по сегашния формат.....
За разлика от промяната за стълбичката, мисля че тая промяна с налягането на гумите е изключително добра......а аз рядко хваля промените изобщо......
Понеже съм изостанал с промените - колко квалиф обиколки ще са тоя сезон, понеже чух за евентуални промени - 1 или 2 както преди ще са обиколките.....?????

#49 zanardi

zanardi

Captain

• ОК / ДК
  • 416 posts

Posted 26.03.2011, 06:37

Скромните ми наблюдения на съотношението гуми, темп, и перфомънс ме наведоха на извода че ренталските гуми(не тия дето са за истинско състезание, моля да се прави паралел), при нормално време и 26-30 градуса и слънце по пистата, имат един пик в който колкото и да се стоплят, времената не стават по добри, просто са твърди, твърде напомпани и 90 градуса да станат механичния грип(понеже при нас няма ародинамичен) стига една граница и дотам........но пък ако пистата вземе да изстива тогава нищо не помага......
За 2-3 минути туткане между двама пилоти на квалифа гумите мое да изстинат малко верно, но ако пилота рачи мое за 4-5-6 завоя да си ги вкара в температурата в която са били......
Номера не мисля че са възможни в смисъл някой да прави мръсно на друг - щото тогава и неговите времена ще пострадат - ако аз седна да помпя гуми 5 минути моето време ще страда, не на тоя след мен......ако рече някой да прави мръсотия на тоя пред него мое да си жертва квалифа да направи 2 бавни обиколки тътрейки се по пистата да му падне температурата - тва го може и по сегашния формат.....
За разлика от промяната за стълбичката, мисля че тая промяна с налягането на гумите е изключително добра......а аз рядко хваля промените изобщо......
Понеже съм изостанал с промените - колко квалиф обиколки ще са тоя сезон, понеже чух за евентуални промени - 1 или 2 както преди ще са обиколките.....?????

именно точно така е, но това беше при условие че налягането не се променяше. Има го момента с изстиването, но не е той основния.Както казах доста хамалогия е проблема и туткане като цяло.И ако квала е едн обиколка това означава приблизително около 1 мин по бързо на човек, тъй като втората обиколко за различните писти е толкова долу горе, ама прибавяме 4 мин помпане и квала става с около 3 мин на човек повече, ако остане същият формат сигурно 3 часа само квал ще има.
BMW 320I - 110kw

#50 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts

Posted 26.03.2011, 07:39

ама прибавяме 4 мин помпане и квала става с около 3 мин на човек повече, ако остане същият формат сигурно 3 часа само квал ще има.

Стиа бре, кой е тоя дето ще помпи 4 мин, всеки има сметка да свърши с гумите си по бързо да не му изстиват гумите, гумата е с малък обем и с 2-3 помпи може да се променят поне половин атмосфера, надали някой ще помпи или изпуска повече.....

#51 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 26.03.2011, 13:11

Обиколките са 2 бързи, както досега. Не се прие предложението ми за 1 бърза :D

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net

#52 zanardi

zanardi

Captain

• ОК / ДК
  • 416 posts

Posted 26.03.2011, 13:53

Стиа бре, кой е тоя дето ще помпи 4 мин, всеки има сметка да свърши с гумите си по бързо да не му изстиват гумите, гумата е с малък обем и с 2-3 помпи може да се променят поне половин атмосфера, надали някой ще помпи или изпуска повече.....

щом казваш, не съм убеден в това.Нали сле дкато я надуеш трябва да сложиш барометъра дигиталния(не вярвам някои да носят помпи с такъв, знае ли човек), това е време.

Определено много малко хора се занимават с това, 1 път всеки там ще ръчка после ще загуби желание и до там.И някои "майстор" като съсипе един комплект гуми от пистата ще сложат бастията за това начинание.

Днес пак пробвах задобрявам за около 3 мин успях да мерна гумите на моя карт и да се опитам да променя на две от тях налягането, ама си потроших пръстите докато сваля капчките, успех на всички.
BMW 320I - 110kw

#53 charlie

charlie

Професионалист

• ОК / ДК
  • 204 posts

Posted 29.03.2011, 09:16

Много почна да се спекулира с това новото правило за гумите.
Първо ако размишлявате за налягания просто забравете за температурата на гумите.
Принципно за ренталски гуми "прозореца" в който може да се извлече накаква полза за пилота (най-вече от стила на каране на дадения пилот) е в рамките на 0,6 бара.
Един вид ако спаднете много гумите на правите ще бъдете по-бавни за сметка на по стабилно влизане в бавните секции и обратното.
Така че ако си направите добре сметката имате да донапомпате или изпуснете не повече от 0,6 бара на гума или само на двойки от гуми. Всичко зависи от това как се чувсвате най-комфортно. Разбира се времето за подготовка на карта по време на квалификация не трябва да надвишава времето за което по-леките пилоти си слагат тежести.
В крайна сметка отборите са най-често по трима души и е задължително да помагат на съотборника си, за да се справи най-бързо и най-добре.
Принципно идеята за регулирането налягането на гуми е моя от края на миналия сезон.
Тя се вкарава най-вече за това за да имате понатие от налагания и температури, защото това е една от голямите тайни на моторните спортове, а тука има пилоти дето още не могат да отговорят на въпроса" Ако гумата е 90-100 градуса, спадаме ли налягането или го вдигаме?"

#54 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts

Posted 29.03.2011, 15:21

Я.....Чавдарчо все още имал смислени идеи.....

щом казваш, не съм убеден в това.Нали сле дкато я надуеш трябва да сложиш барометъра дигиталния(не вярвам някои да носят помпи с такъв, знае ли човек), това е време.
Определено много малко хора се занимават с това, 1 път всеки там ще ръчка после ще загуби желание и до там.И някои "майстор" като съсипе един комплект гуми от пистата ще сложат бастията за това начинание.
Днес пак пробвах задобрявам за около 3 мин успях да мерна гумите на моя карт и да се опитам да променя на две от тях налягането, ама си потроших пръстите докато сваля капчките, успех на всички.

Чесно казано който вижда смисъл в това няма да има проблем да си го прави за по малко от минута, не е казано че трябва 4 гуми да се променят и мерят, аз така на пръв прочит ще има случай в който само на една гума бих променил налягането, надали ще има случай да променя повече от две гуми, и то в зависимост от това какво е правил тоя след мен......който има интерес 2-3 пилота преди да му дойде реда, идва до карта, и между смените на пилотите гледа кво става и си прай сметката, не е сложно да вземе бързо решение като му доде реда......

#55 charlie

charlie

Професионалист

• ОК / ДК
  • 204 posts

Posted 30.03.2011, 09:18

Мани мъчим се да мислим, а накрая само се мъчим.
И още един аргумент - в крайна сметка налягането с което даден пилот е решил да кара си е строго индивидуално - зависи от стила и тактиката която е предприел.
Което като цяло би трябвало да не е някаква тайна на отбора, защото друг пилот надали ще извади полза от това.
На квалификацията желателно е да се кават тези неща от пилота пред вас, за да имате представа дали да спадате или качвате налягането, което желате за квалификация. Както и Вие на пилота след Вас, за да не губиме време при смяната...

Не мога да разбера как в това нововъведение пак Ви роди главата - светована конспирация ...

#56 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 01.04.2011, 08:01

Мани мъчим се да мислим, а накрая само се мъчим.
И още един аргумент - в крайна сметка налягането с което даден пилот е решил да кара си е строго индивидуално - зависи от стила и тактиката която е предприел.
Което като цяло би трябвало да не е някаква тайна на отбора, защото друг пилот надали ще извади полза от това.
На квалификацията желателно е да се кават тези неща от пилота пред вас, за да имате представа дали да спадате или качвате налягането, което желате за квалификация. Както и Вие на пилота след Вас, за да не губиме време при смяната...

Не мога да разбера как в това нововъведение пак Ви роди главата - светована конспирация ...

Е да ама ако пилота отпред не е качил налягането а го е свалил супер ниско с цел загуба на време докато се нагласи налягането на следващия, а и гумите на този който кара с ниско налягане няма да са добре загрели което значи и че пилота след него ще тръгне в краина сметка със супер студени гуми а знаем как се отразява прекъсването на квалификацията, този който я почва на ново и 5 загряващи обиколки не са достатъчни да вкарат гумите в температурата на тези който са карали преди това и отива директно в 2-ра гонка.С една дума ако аз съм решил че този старт ще карам само зада те спра теб най лесно е да те извадя от квалификацията ако си след мен правя си налягането супер ниско ти след мен докато губиш време да помпиш гумите изстиват после те не са и загрели от мен щото съм карал с ниско налягане.Сядаш ти и незнаеш какво става 1 секунда нагоре минимум.Такаче конспирация може да има.Миналата година сме виждали пилоти който си жертват собственото представяне в името на отбора и с това нововъдение ще има много такива изцепки.Да в Големите класове може си бараш налягането но там имаш време да загрееш гумите щото не го карат тоя карт 100 човека ами само ти.Отделно квалификацията къде си беше 1 час сега ще стане поне 2.Незнам как ще се отрази това на цената на състезанието.Като цяло идеята е добра ма ако всеки караше ралзичен картинг на квалификацията и пак тогава остава проблема, че не са еднакви, собствени машини нямаме такаче най одачно е каквото е за един, такова да е за всички, а не дай аз ще прецакам мойто каране тада прецакам и твойто.Аз като помня оня на Лаута ко се праеше и викаше, че се мотаме представям си го сега като почнеме на квалификацията секи се мота и си гласи налягане направо по добре я извадете Лаута от календара, ако ще го въвеждате това правило.

#57 K.Chernev

K.Chernev

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 156 posts
  • Град:Пловдив

Posted 01.04.2011, 11:13

Е да ама ако пилота отпред не е качил налягането а го е свалил супер ниско с цел загуба на време докато се нагласи налягането на следващия, а и гумите на този който кара с ниско налягане няма да са добре загрели което значи и че пилота след него ще тръгне в краина сметка със супер студени гуми а знаем как се отразява прекъсването на квалификацията, този който я почва на ново и 5 загряващи обиколки не са достатъчни да вкарат гумите в температурата на тези който са карали преди това и отива директно в 2-ра гонка.С една дума ако аз съм решил че този старт ще карам само зада те спра теб най лесно е да те извадя от квалификацията ако си след мен правя си налягането супер ниско ти след мен докато губиш време да помпиш гумите изстиват после те не са и загрели от мен щото съм карал с ниско налягане.Сядаш ти и незнаеш какво става 1 секунда нагоре минимум.Такаче конспирация може да има.Миналата година сме виждали пилоти който си жертват собственото представяне в името на отбора и с това нововъдение ще има много такива изцепки.Да в Големите класове може си бараш налягането но там имаш време да загрееш гумите щото не го карат тоя карт 100 човека ами само ти.Отделно квалификацията къде си беше 1 час сега ще стане поне 2.Незнам как ще се отрази това на цената на състезанието.Като цяло идеята е добра ма ако всеки караше ралзичен картинг на квалификацията и пак тогава остава проблема, че не са еднакви, собствени машини нямаме такаче най одачно е каквото е за един, такова да е за всички, а не дай аз ще прецакам мойто каране тада прецакам и твойто.Аз като помня оня на Лаута ко се праеше и викаше, че се мотаме представям си го сега като почнеме на квалификацията секи се мота и си гласи налягане направо по добре я извадете Лаута от календара, ако ще го въвеждате това правило.

Тогава махнете и Бенковски от календара - там и без това пилотите се притесняват повече да не спукат гума, отколкото какво е налягането.
I'm livin’ life in the fast lane
Movin’ at the speed of life and I can’t slow down
Only got a gallon in the gas tank
But I’m almost at the finish line, so I can’t stop now
I don’t really know where I’m headed, just enjoyin’ the ride
Just gon’ roll ’til I drop and ride ’til I die
I’m livin’ life in the fast lane (Pedal to the metal)
I’m livin’ life in the fast lane (Pedal to the metal)

#58 Goran

Goran

Plovdiv Racing Team

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 360 posts
  • Град:Пловдив

Posted 01.04.2011, 11:49

Аз все си мисля, че е малко тъпо да си дал 80-100 лв за ден с път, храна и тренировки и да ги прежалиш, за да прецакаш освен своето състезание и това на някой след теб. Малко звучи като: "По-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен да ми е добре". Освен това не е сигурно как ще се случи стартовия ред, той зависи от предния кръг, новодошлите и т.н., освен ако правенето на гадни номера е задължителна черта на характера и е по-важно от всичко останало.
Гражданска отговорност от - GBROKERS

#59 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 01.04.2011, 12:02

Е, някои хора очевидно първо им идва на акъла да мислят как нововъденията да се ползват за подли номера, отколкото какво добро би им дало това.

#60 zanardi

zanardi

Captain

• ОК / ДК
  • 416 posts

Posted 01.04.2011, 18:27

Тогава махнете и Бенковски от календара - там и без това пилотите се притесняват повече да не спукат гума, отколкото какво е налягането.

няма логика с написаното по горе, там се притесняват кой ще оцелее накрая според мене, че съм виждал хора да се отказват че не може да издържат, ама това няма нищо общо с правилата.

Аз все си мисля, че е малко тъпо да си дал 80-100 лв за ден с път, храна и тренировки и да ги прежалиш, за да прецакаш освен своето състезание и това на някой след теб. Малко звучи като: "По-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен да ми е добре". Освен това не е сигурно как ще се случи стартовия ред, той зависи от предния кръг, новодошлите и т.н., освен ако правенето на гадни номера е задължителна черта на характера и е по-важно от всичко останало.

Мда това с еотнася за доста хора.

Е, някои хора очевидно първо им идва на акъла да мислят как нововъденията да се ползват за подли номера, отколкото какво добро би им дало това.

всяко нещо си има скрит замисъл, при условие че едно нещо върви не се пипа стара поговорка.
BMW 320I - 110kw

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users