Мелетата след почти всеки старт ставаха не заради друго, а заради неопитността на намиращите се в челото на колоната. Което не е обвинение към тях, просто са такива фактите.
Мен лично, в началото на всеки манш ме цапардосваха изотзад на 1-и завой, като аз самия пазех и не подпирах никой. Изключение беше манша, в който зад мен беше Веско. Както коментирахме с него - удар от него в мен нямаше, защото той е достатъчно опитен да знае какво да прави, също както и аз спрямо предния. Него обаче са го тупнали отзад, въпреки всичко... 
В един от маншовете бях малко по-груб - като се ядохме с Дъртия, обаче и той самия си каза, че е затварял здраво, срещу което претенции нямах, много добре пазеше. Вероятно, ако е имало някаква причина някъде да бъда наказан, то това е било в борбата ми с Чарли. Все още не мисля, че случката с Йоан беше за стоп/старт наказание, ама - свирено е. Във всички останали случаи, всеки изпреварен от мен може да потвърди, че го минах без грам грубост. А изпреварвания направих доста.
Грубости и блъскания обаче имаше много, и по мое мнение. В първите 2-3 обиколки на всеки манш, въпреки че успявах да изляза на 2-3 място почти веднага, определено хем чувах, хем дори усещах, че зад мен става някаква абсолютна касапница. Да, ок, всеки гледа за тия 7 обиколки да спечели макс позиции веднага, ама не е това начина. Това е картинг, все пак, не лунапарк. Имаше няколко ситуации, в които и аз можех малко по-грубо да подходя и почти всеки манш да бъда втори, че дори и първи. Но постоянно се стараех да пазя тези пред мен и да ги минавам чисто, защото лично за мен, кефа от едно изпреварване е именно в това - да минеш чисто и безкомпромисно. С побутвания и подпирания в атакувания, и баба знае. Именно заради такъв стил на каране, и на Бенковски, и на Благоевград, не успях да мина на ура всички пред мен и да съм максимално напред в класирането. Старайте се повече да карате по този начин - да, няма да сте най-доволни от класирането, вероятно, но пък ще сте доволни от маневрите. Иначе, ако е за блъскане - даже си нямате на идея по-опитните какви пинизи знаем, и в атакуващ и в защитен план. И то такива, че хем да ви се съсипе състезанието, хем да няма наказание за никой. Само че идеята на състезанията, на шампионата, не е такава.
Така че - стегнете се малко и карайте по-чисто. Много приятно изненадан съм от Марио и Гошо, които години наред си носеха славата на много тежки рогачи на пистата, от които почти всеки, включително и аз, сме изяли много грубости и сме имали много съсипани гонки заради тях. Щом те съумяха да си изчистят маневрите, не виждам причина и другите да не можете.
От гледна точка на това, че бях кисел още от записванията сутринта - ами, сами видяхте за какво става въпрос. Записваме нов човек, който дори няма регистрация във форума, респ. няма грам идея за какво става въпрос в шампионата, за правилници изобщо е излишно да коментираме, след старта на всеки манш кара на зиг-заг по пистата, за да не бъде изпреварен (абсолютно забранена маневра), след което някъде по средата на маншовете си тръгва. После - аз съм бил лошия, дето не иска да допуска хора, кацнали от луната, а както се видя в конкретния случай - оказах се прав за това нещо. Значи едно новаци може да са точни, да са се записали както трябва, а други не, и ние им правим компромис? Не, не е правилно, категорично.
Относно други новаци, с които се спречках - визирам ситуациите с Жоро Попчев - не искам никой да го приема лично това, което съм казал. Дали е Жоро или някой друг - все тая. Все още, продължавам да считам, че не е сериозно някой да дава тон за грубо каране или за наказание, след като не знае дори, че е наказуемо да кара без ръкавици и да пуска волана с двете ръце, и който първосигнално реагира, че го записвам в списъка нарочно, за да му го върна, че ме бил докладвал. Това ясно показва, че пак съм прав - правилника и кодекса не се познават добре. Не искам никой да го приема лично това, още повече аз не деля никой на мои, твои, наказали ме, поощрили ме и пр. Далеч по-опитни и познаващи правилниците, също си отнесоха наказания в това състезание - и Краси, за каране без екип по анцуг, и Румен за ръкомахане с двете ръце... така че това с личните нападки го забравете, поне що се отнася до мен.