Jump to content


Photo

Инцидента във финала


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 12.05.2012, 19:15

Ето видеото от изпреварването на мишо спрямо Веско във финала. Моля да си кажете мнението дали Мишо е за наказание.

Моето решение беше, че наказание няма, тъй като Мишо вече е първи и може да ползва цялата ширина на пистата, стига да не избутва Веско извън пистата. Дори и да не се беше получило това почукване, изпреварването вече беше факт, особено при идващите 2 десни завоя. Вклиняване в случая няма - такова би било, ако Мишо удари със своята предница карта на Веско. Според мен също това не е типичният случай, когато задният спира в завоя, подпирайки се на изпреварвания, тъй като контактът беше със задната част на изпреварващия карт с предната на изпреварвания. Изпреварващият става преден в момента, когато предницата му се изравни на 2/3 с изпреварвания карт, а конкретната ситуация изпреварващият карт е много напред от тази точка.

Имайте предвид, че по правилник предният може да позлва цялата ширина на пистата, стига да не избутва другия извън нея. В тези случаи задният е длъжен да се съобразява с траекторията на предния или да се възползва от нея както прецени. Ако предният се завърти, изцяло в ръцете на задния е да се възползва от ситуацията, ако успее. В случая това е обикновен спортен инцидент, който не доведе до размяна на позиции, тъй като Мишо вече беше преден.

Ако Веско мисли, че Мишо е щял да се завърти и контактът му е помогнал да остане в траекторията, трябваше да кривне още наляво, и ако Мишо наистина се завърти, той си връща позицията без проблеми.

Контакт като заден срещу преден имаше и между Веско и Илиан и миналата седмица и мисля, че изяснихме въпроса тогава. В позицията от снимката Мишо дори има право да продължи напред, ако реши, стига да остави достатъчно място на пистата за Веско - поне аз бих направил така.

Аналогична ситуация беше в 1-ви завой, когато Вел се опита да изпревари Любо като също влезе малко по-оптимистично, но се завъртя, а той я заобиколи и продължи напред.

Не твърдя, че съм безгрешен, просто изложих мотивите си за решението.

Слушам и вашите мнения по въпроса.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.c...ed/dv-jEZV-t9M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Attached Files



#2 Michail

Michail

    Напреднал

  • Пилоти
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Град:София

Posted 13.05.2012, 13:34

Най-мъдро е човек да си мълчи при подобни случаи.

Но реших да се включа:

Стопиране на 4та сек. - вече съм до него
Веско въобще не ме очаква, тръгва да завива, и си чуква ПРЕДНА дясна в моя ЗАДНА лява.
Завотя не изисква сериозно спиране. С или без Веско до мен нямам никакви проблеми с взимането му.
И това е казус? :)
Never underestimate the Power of stupid things in large numbers !

#3 Kose Bose

Kose Bose

    www.kosebose.com

  • ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 13.05.2012, 16:18

Ми Краси, на същото място, те изпреварих по същия начин и ти каза че е неправилно! Ама нямам камера!
www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#4 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 13.05.2012, 22:51

Ako си ме изпреварил по същия начин, значи някой друг ме е чукнал отзад, защото задницата ми тръгна след почукване и в следващия момент ти мина пред мен, затова реших, че си ти...

#5 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 14.05.2012, 09:59

Заглавието на темата е "инцидент". Къде видяхте такъв?! Posted Image

#6 FERRARIST

FERRARIST

    Гадно Копиле

  • ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 16.05.2012, 18:49

По чии правила по дяволите се кара - по нашите на АКШ, по правилата на СУС, по общоприетите правила, или по правилата на Стената??????
Спрямо това по кои правила се кара, ако аз коля и беся мога да накажа който и да е от двамата без особенни затруднения с аргументацията.........

#7 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 16.05.2012, 19:21

По правилата на АКС се кара.

#8 FERRARIST

FERRARIST

    Гадно Копиле

  • ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 17.05.2012, 16:50

По правилата на АКС се кара.

Ми Мишо видя коридор и се мушна......

#9 ulyalyalya

ulyalyalya

    Напреднал

  • Пилоти
  • PipPipPip
  • 90 posts
  • Град:Бургас

Posted 01.06.2012, 15:45

Аз лично не виждам причина за наказание. Беше си минал на 2/3 от карта и си го изпревари чисто, това, че се е получил лек контакт не мисля, че е причина за наказание. Поздравление за Мишо добре обмислена атака.

"Край на колоната"





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users