Jump to content


Photo
- - - - -

Konza, 21.08.2010


  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#41 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 24.08.2010, 02:48

1. Текст за новина и снимки може да ми изпрати абсолютно всеки и ще бъде качена. Само 1 изпратена ми новина не съм качил досега - за виртуалния шампионат, но тогава така стана, а след това вече беше много късно... Дори многократно подканвах и други да пишат новини, а не само аз, защото нямам капацитет и време 24/7 да следя къде какво става и да го пускам...

2. Точно - всеки трябва да има равни права, задължения и отговорности...

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#42 Vectra 1.4+

Vectra 1.4+

    Напреднал

  • ОК / ДК
  • 98 posts

Posted 24.08.2010, 09:18

1.Искам да се развива спорта в БГ, и затова поне, ако неможеш ти или нямаш време като преди време да правиш новина след всеки кръг поне може да дадеш на мен или някой друг да пише такива новини след кръга, защото преди време беше супер имаше всичко и дори в списанието :)

2. Проблемите ми не са големи, просто искам всеки да има равни права в шампионата!




Така винаги съм искал да помагам, както казах по-горе стига да съм полезен с нещо. Уважавам всеки от ОК/ДК, защото не е длъжен попринцип да го прави, ако няма ОК/ДК няма да има и шампионат...


BoRkY и аз искам да има повече картинг в България и със завист гледам по нета английски и френски състезания с по 30-40 карта на старта.
Виждам, че не ти харесва решението на ОК/ДК. Предлагам ти тук публично ти да се пробваяш да вземеш решение, все едно си ДК и ОК в едно. Обаче трябва да е такова решение, което вече не сме взимали в последните два сезона за някое от изпълненията на Марио, и да спазваш градация (от по-леко към по-тежко).
Обещавам ти, че ако успееш да ме обедиш, ще използвам всичките си права като един от членовете на ДК и всички "връзки" пред ОК за да го приложиме напрактика.

P.S. Това не се отнася само за BoRkY. Ако има и други желаещи нека да заповядат.

#43 BoRkY

BoRkY

    BMW Kart Team Challenge

  • Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 24.08.2010, 09:40

Илияне, аз незнам преди години какво е правил Марио, но щом вие казвате, че трябва да го има това наказание значи сте го преценили и е правилно, защото аз нямам опит в тази насока, че аз да кажа кой е прав и кой крив все пак мерси за предложението :)

#44 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 24.08.2010, 10:33

Ами има един лесен начин всеки пилот да разбере за какво става дума - нека Косьо с 2 думи обясни за какво иде реч. Той вече ни разбира, след това което вижда, откакто е в ОК. Всеки, който мине през това, разбира за какво става въпрос.

Относно случките с Марио - още ми кънти в ушите как се моли на Бенковски да не му отнемаме лиценза, да го оставим да кара, как мънкаше като детенце, направило беля. И още 1 манш по-късно ме удари в последната обиколка, за да стане втори. После пак мънкане в Пловдив, как така му бил отнет лиценза, а не знаел и искал поне да го оставим да кара, за да се опита да се пребори за някаква купа. И тогава - една маса и камара компромиси направихме. Срещу това получихме ехидни мнения във форума, основно срещу мен насочени, редовно незачитане и неуважение на организаторите на шампионата... той не разбра и нищо в него не се промени, което да го накара да проумее, че никой освен него не кара с фикс идеята да вземе купа в този шампионат - кара се за кеф, и за да научиш нещо ново. А какво се учи ново - ми Лампи (Илиан Наумов) ви направи показно във втора гонка, хем той самия ми призна колко трудно му е да се върне от навиците на спортната машина към навиците на ренталката. Сам си каза, че не го вярвал, ама разбрал, че е по-лесно от бавна на бърза да минеш, отколкото обратното. Отделно, помня самия той как се палеше, особено с баща му, като караше с нас, а сега виждам колко е улегнал, и той, заедно с баща му, които активно ни "хапеха" на всеки старт за какво ли не, сега говорят само с добро за нас и за това, което се получава като умения от шампионата с ренталките на различни писти. Но това става, когато има градация, само и единствено тогава.

Марио обещаваше да си вземе бележка. Е да, ама не. Той бележка не може да си вземе. Той, своите грешки, не желае или по-лошо - не може да ги осъзнае. Вечно отрича да е грешен за каквото и да било, но за сметка на това дори обвинява други, когато той е 100% виновен. И е продължавал дори и пред мен да отрича, когато аз съм бил точно 5 м по-назад и с очите си съм видял всичко. Ами, на база това, мога с чиста съвест да му кажа, че не става за този спорт, именно поради тези причини.

А ти, Борко, питаш какъв съм да давам такава оценка. Ми, как да ти кажа - поинтересувай се откога се интересувам от автомобилен спорт и откога се занимавам с картинг и откога и колко имам нещо общо с почти всяко събитие у нас, че дори и в Гърция и Румъния, и ще разбереш защо считам, че мога да давам такава оценка. Хората, които стават за този спорт и в частност за шампионата ни, са хората, които след всяка своя грешка или прегрешение, сядат, мислят, анализират, търсят начини за подобрение на положението, прилагат ги на практика, доизграждат се като пилоти, почват все по-често да печелят или поне да правят добри класирания, дори когато са гризнали дръвцето с кофти карт. При Марио има немалко от тези неща, които могат да се открият, но моментът с психиката и самокритичността спира добрите думи дотам. Няма как един пилот да има градация, след като прави глигански изпълнения на пистата и вместо да си вземе бележка, се успокоява, че "ония от ОК нищо не разбират и имат нещо лично срещу мен, така че ще продължа да си карам така, щото аз не съм крив с нищо".
При това положение, просто няма какво повече да коментираме и да се занимаваме с Марио. Никой от ОК вече няма нерви, а вече - дори той да поиска НАИСТИНА да се поправи - никой не му вярва. И за това нещо има само един единствен виновен - той самия. Но той сигурно и това никога няма да го признае и осъзнае. Кражбата на купата е само доказателство за това. Това, че после я е върнал, не топли никого, и не го извинява по никакъв начин в очите на който и да било в ОК. Дали това го извинява сред някой от пилотите - не знам, но надали...

Изприказвал съм и съм изписал предостатъчно много по този въпрос, така че лично аз не мисля, че имам какво да допълня и да се хабя повече.

#45 Vectra 1.4+

Vectra 1.4+

    Напреднал

  • ОК / ДК
  • 98 posts

Posted 24.08.2010, 11:32

Искам пред всички за пореден път да декларирам, че никой от ОК/ДК няма намерения да наказва или спира някой да кара БЕЗ ПРИЧИННО.

Апелирам към всички които са част от този шампионат не само BoRkY - дори и Марио - ако дадете поне едно АРГУМЕНТИРАНО мнение против решението, то да се преразгледа.
Демокрацията е вредна в такъв тип организация, но нека все пак да пробваме а? :)

P.S. BoRkY не преди години, а преди ГОДИНА - миналия шампионат

#46 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 24.08.2010, 12:10

Класирането е актуализирано на сайта

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#47 BoRkY

BoRkY

    BMW Kart Team Challenge

  • Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 24.08.2010, 15:40

Класирането е актуализирано на сайта



Не се ли пише Илиян, а не Илиан?

#48 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 24.08.2010, 16:56

Ами, така са го кръстили, аз какво да направя :)

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#49 Kose Bose

Kose Bose

    www.kosebose.com

  • ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 25.08.2010, 00:42

Ами има един лесен начин всеки пилот да разбере за какво става дума - нека Косьо с 2 думи обясни за какво иде реч. Той вече ни разбира, след това което вижда, откакто е в ОК. Всеки, който мине през това, разбира за какво става въпрос.
....

С две думи?
Ще пробвам:
Значи първо ще започна от там, че Марио си е мойта слабост още от миналата година и през какво ли не минах за да го защитавам постояно, тъй като в него виждам такава живинка, такъв пламък в очите му и жажда да кара, такава духовита и готина личност, че ми беше много гадно миналата година, все него да наказват и все той да е лошия! Искаше ми се да му се размине всяко наказание и да покаже че се е променил и не заслужава чак такива орисии! Както и го доказа на зимния де, там всичко си беше супер!
Това което виждам от както съм в ОК, мога да кажа следното: Струва ми се доста по-трудно от организацията в зимния, може би защото много хора са на различни мнения и защото тук всеки се бори да се докаже, докато в зимния цареше повече приятелска атмосфера и компромисите бяха безкрайно много във всяко едно отношение, някък там като че ли нямаше това"На всяка цена"!
Връщам се на Марио (мойто пиле), та охлюва един път не го видях на зимния да блъска някой, все едно не е черната и си водеше перфектно и организаторската работа за класирания, стартирания и т. на т.!
Тук просто не знам кво му стана??? От къде тази злобичка, от къде този инат? Капака с тази купа!!! Ужас, направо ме разби! Стояхме в кибитката и Краси ме погледна и каза: Ай кажи сега, кво му казах толкова лошо и как го помолих да дойде да обясни неговата теза за това което се случи! А той си блъсна вратата и излезе с думите "Абе наказвайте ме, декласирайте ме, квото искате правете там".
После се взе решение да се накажат и Чарли и Марио с по 5места назад, заради екшъна който сътвориха на пистата, докато не дойде момента с награждаването и купата в багажника!
Еми Марио, точно с тази ти постъпка ме отблъсна страшно много! Ква беше тази простотия? А ако трети не беше Гено, щеше ли да я дадеш? Всъщност това не е толкова важно де! Накара ме да гледам като тряснат и да се замисля кой в същност си ти?
Не знам как точно да ти оправдая случая! Или не си пораснал, или в същия ден нещо странично ти е имало, или вече се имаш за по-специален на тази писта... а сетих сега и за "черешката" на всичко това в онзи ден, нещо което съм пропуснал там! Та, след искрите и обидите между Марио и Чарли, еди кой си, се опитал да плаши последния с шамар.
Това преминава всички възможни граници, голам късмет, че не го разбрах още там, цирка щеше да е пълен! Тези които ме познават по-добре тук, знят как щях да реагирам, квото и да ми коства това! Та тук е момента да се обърна към всички състезатели, как според Вас трябва да се постъпи в такива ситуации, все пак трябва да се обединим в едно и също мнение, до колкото е възможно де и да се направи така, че да е угодно на булшенството разбира се! ЗАЩО НЕ ОПИТАМЕ ДА СЪЗДАДЕМ, СЪЩАТА ПРИЯТЕЛСКА АТМОСФЕРА ОТ ЗИМНИЯ ШАМПИОНАТ? Когато има мероприятия (пък и не само) с повече хора, има и организатори, има правила, има наказания за неспазване, има и компромиси! Никъде обаче не се толирират външни лица (мога да дам пример и в зимния, когато се намеси страничен кво стана), които не участват пряко в даденото мероприятие, намесили се в него, по какъвто и да е било начин!

Марио, не се сърди, пак си те харесвам!!! :D
www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#50 lubo lauta

lubo lauta

    Пенсионер

  • ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 25.08.2010, 06:46

С две думи?
Ще пробвам:
Значи първо ще започна от там, че Марио си е мойта слабост още от миналата година и през какво ли не минах за да го защитавам постояно, тъй като в него виждам такава живинка, такъв пламък в очите му и жажда да кара, такава духовита и готина личност, че ми беше много гадно миналата година, все него да наказват и все той да е лошия! Искаше ми се да му се размине всяко наказание и да покаже че се е променил и не заслужава чак такива орисии! Както и го доказа на зимния де, там всичко си беше супер!
Това което виждам от както съм в ОК, мога да кажа следното: Струва ми се доста по-трудно от организацията в зимния, може би защото много хора са на различни мнения и защото тук всеки се бори да се докаже, докато в зимния цареше повече приятелска атмосфера и компромисите бяха безкрайно много във всяко едно отношение, някък там като че ли нямаше това"На всяка цена"!
Връщам се на Марио (мойто пиле), та охлюва един път не го видях на зимния да блъска някой, все едно не е черната и си водеше перфектно и организаторската работа за класирания, стартирания и т. на т.!
Тук просто не знам кво му стана??? От къде тази злобичка, от къде този инат? Капака с тази купа!!! Ужас, направо ме разби! Стояхме в кибитката и Краси ме погледна и каза: Ай кажи сега, кво му казах толкова лошо и как го помолих да дойде да обясни неговата теза за това което се случи! А той си блъсна вратата и излезе с думите "Абе наказвайте ме, декласирайте ме, квото искате правете там".
После се взе решение да се накажат и Чарли и Марио с по 5места назад, заради екшъна който сътвориха на пистата, докато не дойде момента с награждаването и купата в багажника!
Еми Марио, точно с тази ти постъпка ме отблъсна страшно много! Ква беше тази простотия? А ако трети не беше Гено, щеше ли да я дадеш? Всъщност това не е толкова важно де! Накара ме да гледам като тряснат и да се замисля кой в същност си ти?
Не знам как точно да ти оправдая случая! Или не си пораснал, или в същия ден нещо странично ти е имало, или вече се имаш за по-специален на тази писта... а сетих сега и за "черешката" на всичко това в онзи ден, нещо което съм пропуснал там! Та, след искрите и обидите между Марио и Чарли, еди кой си, се опитал да плаши последния с шамар.
Това преминава всички възможни граници, голам късмет, че не го разбрах още там, цирка щеше да е пълен! Тези които ме познават по-добре тук, знят как щях да реагирам, квото и да ми коства това! Та тук е момента да се обърна към всички състезатели, как според Вас трябва да се постъпи в такива ситуации, все пак трябва да се обединим в едно и също мнение, до колкото е възможно де и да се направи така, че да е угодно на булшенството разбира се! ЗАЩО НЕ ОПИТАМЕ ДА СЪЗДАДЕМ, СЪЩАТА ПРИЯТЕЛСКА АТМОСФЕРА ОТ ЗИМНИЯ ШАМПИОНАТ? Когато има мероприятия (пък и не само) с повече хора, има и организатори, има правила, има наказания за неспазване, има и компромиси! Никъде обаче не се толирират външни лица (мога да дам пример и в зимния, когато се намеси страничен кво стана), които не участват пряко в даденото мероприятие, намесили се в него, по какъвто и да е било начин!

Марио, не се сърди, пак си те харесвам!!! :D

Баси,а какво ли ще е даго беше описал с 4-5 думи :P
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#51 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 25.08.2010, 09:18

Това което виждам от както съм в ОК, мога да кажа следното: Струва ми се доста по-трудно от организацията в зимния, може би защото много хора са на различни мнения и защото тук всеки се бори да се докаже, докато в зимния цареше повече приятелска атмосфера и компромисите бяха безкрайно много във всяко едно отношение, някък там като че ли нямаше това"На всяка цена"!


Имайки предвид, че голяма част от ядрото на шампионата тук беше в зимния, аз дори се учудвах, че там няма разнобой, по-ескалиращи закачки следствие от ситуации на пистата и т.н. Това ми даде и надежда, че шампионат 2010 ще бъде едно готино организирано и приятно за хората мероприятие.
От което стигам до едно генерално заключение - или ние, като организатори, и в частност ДК като правораздаващ орган (в които смея да твърдя че като цяло цари разбирателство и работата върви нормално) подклаждаме огъня и се стига до екшъни, или пилотите се взимат много по-насериозно в този шампионат и са склонни да рискуват повече и да гонят с повече острота това, за което се борят.

#52 Goran

Goran

    Plovdiv Racing Team

  • Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 360 posts
  • Град:Пловдив

Posted 25.08.2010, 09:20

За външните лица съм напълно съгласен, има си ОК, ДК и правилник на шампионата, никой външен няма право да се меси в решенията или да се опитва да им повлияе със заплахи и т.н. Да не говорим, че работата му на този същия в случая беше единствено да събира бележчиците и да пуска и спира картовете, все пак от тези бележчици идват и кинтите...
Гражданска отговорност от - GBROKERS

#53 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 25.08.2010, 09:30

Мне... не съвсем. Този, дето събира бележчиците, през цялото време си правеше точно това, колегата му също. Е, малко направиха гаф, като спираха доста хора ръкомахайки в последния момент, вместо да направят това, което им казах и впоследствие направиха, за да не се създават опасни ситуации като моята... но, и те ще свикнат, още нямат толкова опит, ще се ошлайфат. Въпросът опира до другия, дето само ни висеше на главите и даваше мнение постоянно, без никой да му го е искал. И преди 2 седмици, и сега.
А заради подобни намеси, още през 2006 г в правилника влезе точка, която забранява на каквито и да е външни лица да се месят там, където не им е работа. Ама дали бил баща му, братовчед му, шурея, гаджето... без значение. И тук някой може да ме апострофира дали случайно това не е човек от пистата - ами дори и хората от пистата са външни такива от гледна точка шампионата и взиманите решения за него. Хората, свързани с шампионата, са само и единствено организаторите и пилотите.
Смешното е че преди време това правило се въведе, защото ни беше омръзнало хора, които идват да го раздават само кибици, да ни бръмчат на главите. Все още обаче не бяхме доживяли и заплахи. :)

#54 Kirlifon

Kirlifon

    Напреднал

  • ОК / ДК
  • 80 posts

Posted 25.08.2010, 09:33

Косьо, спокойно можеш да използваш и втората си дума - не се притеснявай, моля...

#55 Goran

Goran

    Plovdiv Racing Team

  • Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 360 posts
  • Град:Пловдив

Posted 25.08.2010, 11:08

Мне... не съвсем. Този, дето събира бележчиците, през цялото време си правеше точно това, колегата му също. Е, малко направиха гаф, като спираха доста хора ръкомахайки в последния момент, вместо да направят това, което им казах и впоследствие направиха, за да не се създават опасни ситуации като моята... но, и те ще свикнат, още нямат толкова опит, ще се ошлайфат. Въпросът опира до другия, дето само ни висеше на главите и даваше мнение постоянно, без никой да му го е искал. И преди 2 седмици, и сега.
А заради подобни намеси, още през 2006 г в правилника влезе точка, която забранява на каквито и да е външни лица да се месят там, където не им е работа. Ама дали бил баща му, братовчед му, шурея, гаджето... без значение. И тук някой може да ме апострофира дали случайно това не е човек от пистата - ами дори и хората от пистата са външни такива от гледна точка шампионата и взиманите решения за него. Хората, свързани с шампионата, са само и единствено организаторите и пилотите.
Смешното е че преди време това правило се въведе, защото ни беше омръзнало хора, които идват да го раздават само кибици, да ни бръмчат на главите. Все още обаче не бяхме доживяли и заплахи. :)

Е аз за същия човек говорих...
Гражданска отговорност от - GBROKERS




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users