Jump to content

Photo
- - - - -

Konza, 07.08.2010

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#81 TONIKART

TONIKART

Новак

• Пилоти
  • Pip
  • 8 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 08.08.2010, 14:23

:)

Линкове към видеото ще бъдат публикувани по-късно

Супер ще ги очаквам

#82 charlie

charlie

Професионалист

• ОК / ДК
  • 204 posts

Posted 08.08.2010, 14:36

Мемо:

Мойто мнение от пистата е че трябва да се направят други предавки на картовете от 6,5 коня. С тази денивилация на две три места оборотите падат драстично, а от там и слабите времена за писта 830 м. От друга страна аз като дизайнер на по голямата част от пистата, мисля че разширенията който се направиха в последствие допринесоха още повече да няма места за изпреварване. Идеята беше друга, ама както всичко в Б-я, всеки като почне да раздава мозък там дето не му е работата, става "мацано дупе...". Да се надяваме другите конфигурации да бъдат малко по атрактивни за каране.

След състезанието в събота се налага да се извиня за прибързаното ми мнение (горе в квотата), че пистата не става за изпреварване. Даказаха го доста пилоти (не мога да изброя всички, изчакайте видеото...) и направиха блестящи маневри на места на който по принцип смятах, че доста трудно. Явно преценката ми за пистата е била погрешна. В подчертания текст в квота е закодирано само един човек и аз в събота лице в лице съм си казал мнението и се разбрахме като хора.
Моля повече никой да не спекулира с това мое мнение и да вади дивиденти и негативи за мен от този текст.
Искренно съжалявам за това, че засегнах хора, който аз лично много уважавам, но "доброжелатели" се погрижиха за това!

Край на МЕМОТО

Видеото от състезанието ще намерите тук:
http://cobrabg.com/v.../Konza07082010/
Все още качвам 3-та гонка, но връзката ми със сървара е даста слаба

#83 Kose Bose

Kose Bose

www.kosebose.com

• ОК / ДК
  • 960 posts

Posted 08.08.2010, 14:38

Нека уточним нещо - ако плъзгането на Марио и удара спрямо Чарли е станал, както Косьо казва, то искам да кажа, че аз за такова плъзване и удар в Явор, му върнах позицията, че дори и Гошо, който точно бях изпреварил, мина пред мен, че дори и Камен, пред който имах добра преднина, ни настигна и почна да ме атакува. И всичко това, защото знам, че подобна маневра е за стоп/старт или 5 места назад след финала.

................

Така не виждам каква е драмата с Марио, при положение, че не само той бива наказван за почти едни и същи маневри, чрез които неспортсменски се печелят позиции, които после не се връщат. Врявата обаче пак е само за него.

За първото, много точно видях ситуацията и тамън казах на Любо да вади флага за наказание срещу теб, когато ти му върна позицията, та всичко си беше точно така де!
За второто,
къде видя ВРЯВА, просто се коментира тежкото наказание на ДК! Е, Гено ако беше там, като член на ДК, друго мнение щеше да даде, ама...
www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#84 TONIKART

TONIKART

Новак

• Пилоти
  • Pip
  • 8 posts

Posted 08.08.2010, 14:44

:) Благодаря че ми каза от къде да го гледам.

#85 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 08.08.2010, 15:31

:) Благодаря че ми каза от къде да го гледам.

Абе ние БЛАГОДАРЯ не хапваме :angry: Виж там ТАТИ да даде някой лв :D Грешка,той дойде в ОК. пък те само взимат :(
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#86 mario_montoya

mario_montoya

Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 369 posts
  • Град:Перник

Posted 08.08.2010, 16:15

Мойто наказание на пистата беше абсолютно импровизирано.
Показаха ми предупреждение с 5 номер :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз съм номер 12, а картинга ми беше номер 4.
Кой е казал че като видя флаг за предупреждение (черно бял) трябва да спра?

#87 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 08.08.2010, 16:30

Качи видеото да се види най-добре :)

#88 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 08.08.2010, 16:31

Марио моляте не почвай.Не си прав.На брифинга ИЗРИЧНО се каза и показа въпросната табела и се каза какво ще означава.Аз преди статрта казах че на който му се покаже табелата с черно белия флаг,до 2 обик. трябва да влезе в бокса за наказанието.Когато ти не влезе трябваше да ти покажа черния флаг както каза помощник маршала.Но понеже не ми се разваляше на никой състезанието ти го показах ОЩЕ един път. ;)
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#89 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 08.08.2010, 17:25

Стана арно състезание, дъждеца също беше на ниво, чичо Ч изуми с квалиф, ше трябва да го шпионирам следващите тренировки, щото когато някой килограмест колкото мене ми направи секунда и нещо на квалиф и обиколка, начи нещо не ми е като ората.......трети завой е много добре(не знам що му се вика трети, като на практика е първи), ще е добре да има стационарна камера постоянно там от некст рейс.....по случая с сблъсъка първи манш първи завой не искам да зимам публично отношение, въпреки че стана на половин метър мое вляво.......можех да избера една идея по добро време за стоп, но пак мисля че беше един от удачните моменти........втория манш заради условията или карта 2-3 завоя ми бяха тотална мъгла, плюс това нещо взех да блея из небето и хайванина вече без вектрата използва юнашки отворилата се възможност в един от последните завой и не показа характерната си състезателна хрисимост......понеже на правата карта ми беше доста по бърз(определено има разлика в картовете), последва ответна реакция и изпреварване на 3 завой, но така или иначе го ударих на чест и морал и реших че хайванина си заслужи позицията, а аз се изложих......плюс това щеше да ми е по интересно да покарам зад някой и да направим нещо като раце.......искренно се надявам нехт раце да мине без разкатаването и обясненията от това сега......и без дъжд......

#90 charlie

charlie

Професионалист

• ОК / ДК
  • 204 posts

Posted 08.08.2010, 17:59

Ферко ще ти шушнем на ушенце как се прави скорост, ама само на теб, щот си пич и не си конкуренция поне тази година...
Ако не съм такваз лавандула на локви, щеше да ми гледате задния номер(оппс по-точно нямаше да имате време), ама нейсе...
Честито на победителя, баси така ме отнесе... после и некъв "пилотец" пак ме отнесе, абе майната му...
Да скоро на 21...

#91 mario_montoya

mario_montoya

Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 369 posts

Posted 08.08.2010, 18:07

Качи видеото да се види най-добре :)

По отношение на видеото, то е във Веско, аз още не съм имал възможност да гледам каквото и да е. Първо той трябва да ми го прати.

По отношение на брифинга аз присъствах, но за флаг не се и спомена нищо. От Румен разбрах че преди първи манш сте го разяснили докато аз бях на пистата с метлата чистейки "морето" на 20 метра от всички и никой не ме повика.

#92 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 08.08.2010, 18:40

По отношение на видеото, то е във Веско, аз още не съм имал възможност да гледам каквото и да е. Първо той трябва да ми го прати.

По отношение на брифинга аз присъствах, но за флаг не се и спомена нищо. От Румен разбрах че преди първи манш сте го разяснили докато аз бях на пистата с метлата чистейки "морето" на 20 метра от всички и никой не ме повика.

Кажи какво да направим когато някой го няма на брифинга,независимо по каква пречина.Ми има си съотборник ,да го пита .Ако бяхме казали ,колеги аре да чистим пистата ,и направим брифинг без да се съобразим с това,тогава ок.ще сме виновни.Хо в този случай сори.

#93 mario_montoya

mario_montoya

Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 369 posts

Posted 08.08.2010, 18:44

Кажи какво да направим когато някой го няма на брифинга,независимо по каква пречина.Ми има си съотборник ,да го пита .Ако бяхме казали ,колеги аре да чистим пистата ,и направим брифинг без да се съобразим с това,тогава ок.ще сме виновни.Хо в този случай сори.

Все пак като има нововъведение в правилника можете да го отпечатите на принтера и да го пуснете всеки пилот да се подпише. Аз в правилника не съм прочел Стоп/го със черно бял флаг с номер 5.

СОРИ :lol:

#94 Nightblade

Nightblade

TNT-Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 156 posts

Posted 08.08.2010, 18:52

Наказанието на Марио за инцидента с Чарли е неправилно. Бях свидетел на случката и това което видях беше: Марио чукна леко Чарли след което карта му изгасва и започва да маха с ръце. Първо, от почукването Чарли не и не би изгубил позиция тъй като удара беше много лек. Второ, Угасването на карта нямаше нищо общо с побутването. Картовете гаснеха постоянно в гонката, защото не бяха загряли.Да не говорим че може да е загаснал от пилотска грешка като прекаляване със спирачката и блокиране на задните гуми, което води до изгасване на карта(което е странно, но сигурно съединителя не отлепя добре). И заради тези вероятности не мисля че може да се твърди че Марио е виновен за случилото се.

Колкото до случая Марио-Вектра... всъщност някой видял ли го е освен Вектрата, защото наистина не си спомням Марио и Вектрата да са били даже близо един до друг <_<

Апелирам към ДК за отмяна на наказанието и премахването на вземането на толкова прибързани решения на пистата(дисквалификация). Според мен пилот трябва да бъде дисквалифициран чак след като се чуят всички гледни точки и се обмисли дадения инцидент на дълго и на широко, за да не ми се налага да пиша такива коментари :) .
Generosity-make a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.

If violence isn't solving your problems, you're just not using enough of it.

#95 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 08.08.2010, 18:59

За случката с Вектрата, мога да ти говоря много, и Феро беше там пред мен и до тях, и той може да каже много, а и видеото ясно показва кой остава на завой 3 с изгаснал карт.

Вектрата обаче, просто нямаше как се окаже ударен от Марио, защото още в първата обиколка той изпревари всички, които се мачкаха между трети и четвърти завой, при това без да удари никого. Особено отзад. Той и Веско просто прелетяха покрай другите.

... което напълно се разминава с това твърдение...

#96 mario_montoya

mario_montoya

Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 369 posts

Posted 08.08.2010, 18:59

Ще се окаже че боби е бил там

#97 K.Chernev

K.Chernev

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 156 posts

Posted 08.08.2010, 20:03

Прекъсвайки ви спора искам да попитам дали някой има снимки от състезанието и ще бъде ли така добър да ги сподели. Благодаря предварително! ;)
I'm livin’ life in the fast lane
Movin’ at the speed of life and I can’t slow down
Only got a gallon in the gas tank
But I’m almost at the finish line, so I can’t stop now
I don’t really know where I’m headed, just enjoyin’ the ride
Just gon’ roll ’til I drop and ride ’til I die
I’m livin’ life in the fast lane (Pedal to the metal)
I’m livin’ life in the fast lane (Pedal to the metal)

#98 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 08.08.2010, 20:06

Наказанието на Марио за инцидента с Чарли е неправилно. Бях свидетел на случката и това което видях беше: Марио чукна леко Чарли след което карта му изгасва и започва да маха с ръце. Първо, от почукването Чарли не и не би изгубил позиция тъй като удара беше много лек. Второ, Угасването на карта нямаше нищо общо с побутването. Картовете гаснеха постоянно в гонката, защото не бяха загряли.Да не говорим че може да е загаснал от пилотска грешка като прекаляване със спирачката и блокиране на задните гуми, което води до изгасване на карта(което е странно, но сигурно съединителя не отлепя добре). И заради тези вероятности не мисля че може да се твърди че Марио е виновен за случилото се.

Колкото до случая Марио-Вектра... всъщност някой видял ли го е освен Вектрата, защото наистина не си спомням Марио и Вектрата да са били даже близо един до друг <_<

Апелирам към ДК за отмяна на наказанието и премахването на вземането на толкова прибързани решения на пистата(дисквалификация). Според мен пилот трябва да бъде дисквалифициран чак след като се чуят всички гледни точки и се обмисли дадения инцидент на дълго и на широко, за да не ми се налага да пиша такива коментари :) .

Не мога да се съглася с теб ,защото ги хапнах тези кюфтета с удари ,и хоп угаснах.

#99 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 08.08.2010, 20:15

Откога повтарям, че картингът е БЕЗКОНТАКТЕН спорт... Дали почукването е леко, или силно, няма значение... Особено на мокра писта, дори най-лекото побутване може да е фатално. Ако предният пилот е на ръба на сцеплението - което е така при добрите пилоти - дори и само да го докоснеш отзад, е достатъчно гумите му да прескочат прага на приплъзване и грипът рязко да спадне... Лично мен също няколко пъти ме почукнаха отзад, при едното от които изгубих 2 позиции, а след това вече спирах много по-рано, за да се презастраховам, и въпреки че пак ме почукнаха няколко пъти, този път нещата бяха под контрол... Там е работата, че не трябва да взимам такива предпазни мерки... Просто никой не трябва да ме удря отзад...

Това, дали Чарли е спрял по-рано или не, няма значение - по-рано от кое? Има различни стилове на каране. Чарли винаги кара с по-ранно и по-постепенно спиране. Да не говорим, че в завой може да спира когато и колкото си поиска и задният не трябва да го докосва... Но след като и Вектрата е ударен отзад - а той винаги кара със супер късно и интензивно спиране, това означава единствено, че този, който го е ударил, или е целял да го удари, или просто го е изполвал като спирачка, и ако Вектрата го е нямало там, задният е нямало да може да спре и е щял да изпусне завоя...

КАРТИНГЪТ Е БЕЗКОНТАКТЕН СПОРТ!!! НЯМА ЛЕКИ ПОЧУКВАНИЯ! Не трябва да има НИКАКВИ почуквания!

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net

#100 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 08.08.2010, 20:58

Ферко ще ти шушнем на ушенце как се прави скорост, ама само на теб, щот си пич и не си конкуренция поне тази година...

Няма да ми помогне особенно, щото караме по различен тертип, ти винаги спираш рано в завоя, а това аз откак съм се качил на картинг дори и не съм го пробвал как се прави........твойта далавера дойде от тва че до 12 имаше кой да ти размахва палец от кабинката, може би и неговата ако е ръчкал по тоя тертип........аз мислех че с 40 тренировъчни обиколки ще се справя, но явно съм поръждясъл.......може би и все още съм дебел......:lol::lol::lol:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users