Значи това с Петя Баръмска като си го потфанал защо не го дораскажеш как влетяха всичките от екипа и да ни бияат в бокса и механика и удари шамар на маиками и ние нищо не им направихме ,да спазваме правилата и в крайна сметка пак нас наказаха, че бащами бил се карал с майкаи а те едвали не на пистата ни биха и ние отнесохме наказанието после.Но както и да е Това беше ЗОНА и имаше главен маршал дошъл от Гърция, мисля, че е много по добър от теб в съдииството да прецени дали съм виновен или не а той въобще дори предопреждение не ми направи, но типично по нашенски след състезанието се чудехме как да го преебем ся тоя дето ни пречи.А ти понеже не си бил на събранието накрая дето искаха да ми вземат лиценза мога да ти кажа какви бяха финалните думи отправени към Петя "еми ти си беше виновна много шареше по пистата" и даже ми се извини момичето.Според мен бяха я много нахъсали да не ме пуска и затова ме затваряше всеки път като се покажа до нея но както и да е.Питай ги от федерацията ако не ми вярваш.Така понеже ме подсети за това да си кажа."Прецених, че мога да се задържа в завоя, въпреки скоростта и малкия радиус". Е, да ти имам преценката. А си човек, карал и Ротакс, имаш и опит със спортни машини, а правиш генерални глупости - да нахлуваш там, където вече влизат 3 карта ЕДИН ДО ДРУГ, борещи се за позиция, и където няма място и за едно пиле - ти с цял карт влиташ. При аналогична ситуация с Ротакси, ще влетиш ли по същия начин? Не ми отговаряй, въпроса е риторичен, защото при горе-долу подобен мармалад, знаеш Маги как летя и кацна по каска, точно там на Лаута в кръг от Ротакс.
Но аз знам откъде идва проблема - "е аз само го жулнах, не го изнесох от пистата" - ей само заради това показваш колко си си заслужил наказанието. Ти какво, искаш да го пратиш при кеглите в замъка ли, за да счетеш маневрата си за по-тежка? Проблемът идва от факта, че ренталките са обезопасени и много хора си мислят, че "абе, кво толкова, побутнах го, жулнах го, чукнах го...". Не ви ли влезе в главите най-накрая, че моторния спорт е безконтактен спорт? Като искате контакт, вървете на тепиха на класическа или свободна борба, или бокс, кикбокс, кеч или квото се сетите още. Там побутване, жулване, чукване - доволно, и никой няма да ви накаже за това.
И се опитайте да спрете да минавате с този номер "ама аз нали го пуснах после". Старайте се да изпреварвате чисто, а не с мисълта "ще пробвам баш на ръба, пък ако не стане, ще го пусна". Запомнете, че това "правило" се появи покрай съществуващото не-писано джентълменско споразумение на пилотите от Ф1, които го правят това, и ние просто решихме да е по-регламентирано и при нас едно такова нещо, но забележи думата "джентълменско". Става въпрос за ситуации, при които умисъл за груби или безумни действия няма, но са се случили, поради обстоятелства. При теб нямаше такова нещо, и дори собствените ти думи го доказват. Точно заради това я има точката 13.14) в Кодекса, за случки като твоите, Гоше, срещу Петя Баръмска в Хасково преди 2 години на Ротакс, при които повторили се такива ситуации ще бъдат наказвани, а не като чичо Тошо - да ги подминем със смях.
И пак, дори и само 1 път да се е случило, като тази ситуация с твое участие сега на Лаута, Гоше, от ситуация за връщане на позиция до ситуация за връщане на позиция - има разлика. Има разлика да предобриш атака/защитата си, и да правиш очевадни безумия на пистата, без капка преценка и мисъл за този/тези, с които се бориш. Има разлика аз и Любо да се сбутаме странично един в друг в завоя, аз да си получа черно-белия флаг от Чарли и нищо да не се промени на пистата от това, и има разлика ти да се бухнеш в завоя, в 3 карта, сякаш тях ги няма, и да обясняваш, че по твоя преценка можело да мине, само си жулнал Гено и после си ги пуснал, след като ти всъщност не ги пусна, а излетя от пистата.
А сега по темата.Значи неможе за едно жулване да ме наказвате толкова тежко при положение че постояно се бутате.Значи не съм и първият тука който не си е преценявал атаките та да ми режете главата и отделно тука не е Ротакс Боби,тук има ролбан и карта достига 80 км/ч максимум с тия танкове е нема как да стане това дето стана с Маги.А това за безконтактния спорт - да така е ще е много готино да няма контакти, но винаги ще има неможе да ги изолираш състезателите това е борба и сега като има лек контакт от който тои не е нито излезнал от пистата нито загубил позиция немисля че е редно да ме наказвате с най суровото си наказание едвалине.Разбирам да беше нещо по сериозно да ама 5 позиции да ме връщате назад отделно, че той нищо не е загубил от това.Да не казвам и на мокрото на бенковск миналата година колко такива моменти имаше дето фърчат наляво надясно картинги и то ги караха хора с много опит, които се бутаха също така пък непомня тогава и 1 точка да е взета на някой.Но виш сега като се намесят личните интереси почват да играят по 5 места за това онова.Аз ако съм искал да го изхвърля да съм го изхвърлил.Тва го мога всички знаете.
И да добавя като сте толкова добри маршали защо на място не го решихте проблема с преминаване през бокса еми сега като съм те настигнал в класирането Боби се сещаш че може да ме накажеш и аиде да му резнем зелката.Кога във формула 1 като свърши състезанието и маршалите се върнат от почивка насело почват да викат ми дай ся този Хамилтън неми харесва много се дърви на Алонсо дай го резнеме тука да вървят наште.Нещата се решават напистата а не 1 месец след състезанието говориш ми за организация но твойта е под всякаква критика и с класирането как се моташе та добре че Марио се фана да го прави да видим читаво класиране иначе ако чакаме на тебе с това село просто.......