Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Последен кръг Konza 09.10.2010г.

• Please log in to reply
137 replies to this topic

Poll: Последен кръг Konza 09.10.2010г. (18 member(s) have cast votes)

Според вас кой ще спечели титлата

1. Чавдар Варийски (8 votes [44.44%] - View)

Percentage of vote: 44.44%

2. Борис Малинов (5 votes [27.78%] - View)

Percentage of vote: 27.78%

3. Румен Паунов (1 votes [5.56%] - View)

Percentage of vote: 5.56%

4. Борис Барболов (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

5. Илиан Димитров (4 votes [22.22%] - View)

Percentage of vote: 22.22%

Vote Guests cannot vote

#61 Riper

Riper

Алпинист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Posted 10.10.2010, 11:14

ftp://store3.data.bg

Кое трябва да е видеото от вчерашното състезание ??

#62 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 10.10.2010, 12:33

Браво Данчо, супер става като има такива хора като теб да снимат :)

#63 Kose Bose

Kose Bose

www.kosebose.com

• ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 10.10.2010, 16:12

Браво и честито на Борко! Невероятен сезон за него!
Всичко се развали обаче за мен, като разбрах за този смукач на карта на Чарли!
Все пак, моя фаворит беше "хапливия език", Борко.
www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#64 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 11.10.2010, 11:14

Класирането е качено. Борко печели титлата с 1 точка през Чарли, а Ферари - с 3 точки пред WildFire. 3-та отборна титла за Ферари и 1-ва в дебютния сезон за Борко

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net

#65 FERRARIST

FERRARIST

Гадно Копиле

• ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 11.10.2010, 19:21

Някой да пусне резултатите от квалифа или поне тия на първа гонка.....

#66 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 11.10.2010, 19:48

Някой да пусне резултатите от квалифа или поне тия на първа гонка.....

Квалифа:
1. аз
2. Боби
3. Никола
4. Чарли
нататак не помня...

1 гонка: Боби, аз, Никола...

#67 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 14.10.2010, 12:43

Всъщност, титлата при пилотите за първи път отива в Пловдив. Якузата и Лампи са от София, а Феро не знам къде да го броя :lol:

#68 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 14.10.2010, 13:27

Аз съм наказан,А БОБИ ДЕТО НАПРАЙ ФАЛСТАРТА И С ТОВА СПЕЧЕЛИ СЪСТЕЗНИЕТО НЕ Е..................... Такова безаконие може да се види само в БЪЛГАРИЯ ДАМИ И ГОСПОДА!!!

#69 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 14.10.2010, 13:41

Аз съм наказан,А БОБИ ДЕТО НАПРАЙ ФАЛСТАРТА И С ТОВА СПЕЧЕЛИ СЪСТЕЗНИЕТО НЕ Е..................... Такова безаконие може да се види само в БЪЛГАРИЯ ДАМИ И ГОСПОДА!!!

То, първоначално и аз се ядосах, защо така, обаче няма, защо да наказват него, той прави фал старт марашала не знае, какво става и му дава черно-бял флаг! Друг въпрос е, защо е сложен за главен маршал!

Затова, виж го и от друга страна. :)

Поздрави от мен!

#70 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 14.10.2010, 14:05

Друг е и въпроса че затова се пускат контестации.А ако го има и на видео ДК да се самосезират.Въпреки че според мен е по добре да не се пипа нищо защото класирането може да предобие съвсем друг вид,и тогава какъв вой ще настане тук.Не ми се мисли B)
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#71 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 14.10.2010, 14:10

Друг е и въпроса че затова се пускат контестации.А ако го има и на видео ДК да се самосезират.Въпреки че според мен е по добре да не се пипа нищо защото класирането може да предобие съвсем друг вид,и тогава какъв вой ще настане тук.Не ми се мисли B)

+

#72 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 14.10.2010, 18:36

Честно казано, казах го и на ДК - половината първа обиколка карах оглеждайки се като обран евреин - никой не изскочи отникъде с флаг, никой не спря колоната и не рестартира състезанието, и просто продължих да карам. Кво, да спра ли? В един момент Дивака ми показва черно-бял флаг. Според вас, дали е моя вината, че за фалстарта, за който не отричам и за миг, нямаше никакви последици когато му е било времето? Аз, че без да искам избързах с около секунда две и това доведе до фалстарт, не го отричам, но някой маркира ли го? То фалстарта е такъв, когато е маркиран.

И Любо така във Велинград направи нередовен стоп, но му беше показан зелен флаг и стопа му беше признат за редовен. ДК категорично отказа Любо да бъде наказван след състезанието заради това, че маршала е сбъркал. При мен се случи същото после на Конска със стопа, и реално аз трябваше точно както Любо да се заям, че ми е показан зелен флаг и стопа ми да бъде признат. Добър, лош, без значение, зелен флаг ми беше развят. Но аз, при абсолютно идентична ситуация като на Любо, направих втори път стоп, че да не става рецидив с тези признати/непризнати спирания.

ДК пък, и да иска, не може да вземе отношение по въпроса с фалстарта ми, защото Вектрата не може да гласува поради пряк интерес във връзка с тази ситуация, и ако гласува, ще бъде за да съм наказан, с което ще намаже отбора му и ще вземе титлата благодарение на това наказание. Кобрети пък е ясно, че ще гласува против, за да запази титлата на Ферари, поради което и той няма право на глас. Това знаете, че отдавна сме го приели като практика. Данчо пък сам не може да каже какво да се случи с мен и класирането ми, защото:

5.2)

а) Всички решения, свързани с организацията и провеждането на Шампионата се взимат от ОК, след гласуване с мнозинство.

б) Решенията, свързани с нарушения на Спортния кодекс и Правилника от състезателите и последващите санкции, се взимат от ДК, след гласуване с мнозинство. Даденият глас на член от ОК и ДК трябва да бъде За или Против.

Данчо е един, а ДК са трима. Мнозинство няма как да има. И тази ситуация се е случвала преди, да остане само един човек в ДК с право да гласува, поради което гласуване на ситуацията е невъзможно да има.

Така че просто, поуките от всички тези случки са - затягане на отговорностите на тези, които маршалстват. И най-вече, да знаят бързо и своевременно как да реагират при точно определена ситуация. Отделно, ще помислим за още подобрения при тези процедури, и при маршалите, и в ДК. Жалко че точно по този начин трябваше точно аз да открия дупката в тази част на правилника, но и това ще оправим.

А Гоше, твоя инцидент с Росен и наказанието, са си класика в жанра, има го документирано на видео, бях свидетел как ДК го обсъдиха и гласуваха, така че не виждам защо недоволстваш. Или по-точно от какво недоволстваш - че аз съм останал ненаказан или защото ти си наказан? Моето лично мнение, което не влияе по никакъв начин, защото не съм в ДК вече е, че ти не остави място на Росен. Евала за начина, по който му влезе и... само лоши думи за начина, по който излезе от завоя и затапи Росен. Онези гуми там, които той удари, са върху чакъла, отвътре на бордюра. Щом Росен ги отнесе, това означава, че място не си му оставил. А той беше до теб, ясно се вижда от видеото. Сезирането ти за инцидента дойде от пряк свидетел на случката - Вектрата, който е от ДК и може да го направи, след като Росен в последния момент се отказа да подава контестация.

Това е от мен.

#73 BoRkY

BoRkY

BMW Kart Team Challenge

• Пилоти
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 14.10.2010, 19:28

Ще има ли 1 състезание, което ще свърши без проблеми?

#74 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 14.10.2010, 20:49

да бе, такава скука...

сега по предлоьение на Краша, ако искате, моье да се анулира състезанието :lol:

Борки, поразрови се из форума на С1 от предишните сезони и ще видиш, че тожа тук НЕ са скандали :lol:

#75 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 14.10.2010, 20:54

Честно казано, казах го и на ДК - половината първа обиколка карах оглеждайки се като обран евреин - никой не изскочи отникъде с флаг, никой не спря колоната и не рестартира състезанието, и просто продължих да карам. Кво, да спра ли? В един момент Дивака ми показва черно-бял флаг. Според вас, дали е моя вината, че за фалстарта, за който не отричам и за миг, нямаше никакви последици когато му е било времето? Аз, че без да искам избързах с около секунда две и това доведе до фалстарт, не го отричам, но някой маркира ли го? То фалстарта е такъв, когато е маркиран.

И Любо така във Велинград направи нередовен стоп, но му беше показан зелен флаг и стопа му беше признат за редовен. ДК категорично отказа Любо да бъде наказван след състезанието заради това, че маршала е сбъркал. При мен се случи същото после на Конска със стопа, и реално аз трябваше точно както Любо да се заям, че ми е показан зелен флаг и стопа ми да бъде признат. Добър, лош, без значение, зелен флаг ми беше развят. Но аз, при абсолютно идентична ситуация като на Любо, направих втори път стоп, че да не става рецидив с тези признати/непризнати спирания.

ДК пък, и да иска, не може да вземе отношение по въпроса с фалстарта ми, защото Вектрата не може да гласува поради пряк интерес във връзка с тази ситуация, и ако гласува, ще бъде за да съм наказан, с което ще намаже отбора му и ще вземе титлата благодарение на това наказание. Кобрети пък е ясно, че ще гласува против, за да запази титлата на Ферари, поради което и той няма право на глас. Това знаете, че отдавна сме го приели като практика. Данчо пък сам не може да каже какво да се случи с мен и класирането ми, защото:

5.2)

а) Всички решения, свързани с организацията и провеждането на Шампионата се взимат от ОК, след гласуване с мнозинство.

б) Решенията, свързани с нарушения на Спортния кодекс и Правилника от състезателите и последващите санкции, се взимат от ДК, след гласуване с мнозинство. Даденият глас на член от ОК и ДК трябва да бъде За или Против.

Данчо е един, а ДК са трима. Мнозинство няма как да има. И тази ситуация се е случвала преди, да остане само един човек в ДК с право да гласува, поради което гласуване на ситуацията е невъзможно да има.

Така че просто, поуките от всички тези случки са - затягане на отговорностите на тези, които маршалстват. И най-вече, да знаят бързо и своевременно как да реагират при точно определена ситуация. Отделно, ще помислим за още подобрения при тези процедури, и при маршалите, и в ДК. Жалко че точно по този начин трябваше точно аз да открия дупката в тази част на правилника, но и това ще оправим.

А Гоше, твоя инцидент с Росен и наказанието, са си класика в жанра, има го документирано на видео, бях свидетел как ДК го обсъдиха и гласуваха, така че не виждам защо недоволстваш. Или по-точно от какво недоволстваш - че аз съм останал ненаказан или защото ти си наказан? Моето лично мнение, което не влияе по никакъв начин, защото не съм в ДК вече е, че ти не остави място на Росен. Евала за начина, по който му влезе и... само лоши думи за начина, по който излезе от завоя и затапи Росен. Онези гуми там, които той удари, са върху чакъла, отвътре на бордюра. Щом Росен ги отнесе, това означава, че място не си му оставил. А той беше до теб, ясно се вижда от видеото. Сезирането ти за инцидента дойде от пряк свидетел на случката - Вектрата, който е от ДК и може да го направи, след като Росен в последния момент се отказа да подава контестация.

Това е от мен.

А росен подаде ли контестация или просто вектрата си е решил да ме накаже?А междодругото да коментирам инцидента щом не го видях до мен и като се одари ми се разклати карта и се обърнах да видя ко става това значи че не ми е бил достатъчно влязъл и е трябвало да се отдръпне сам а това че се е забил не е моя вина ако ми беше влезъл достатъчно да съм му оставил място.Втория манш непомнч кой по 1 време много ме натисна и имаше подобна на тази ситуация но и 2 мата си оставяхме място и за малко дори не ме изпревари нз как одържах.А за тва момче дето се заби подал ли е контестация питам?

А и честно казано мен и с тия 5 места назад и без тях позицията ми не се мени пак съм 5-ти но просто имам чуството че съм нарочен и при всяко най малко провинение ми се рязва зелката което ми взе не малко точки.Да когато съм грешал ок.На пловдив не прецених ситуацията отнесох ги и толкоз даже си признах на човека Гено май беше.Винаги когато съм правил инцидент съм отивал при съперника си да се опитам да се извиня и да му кажа причините нз защо сте ме нарочили глигана и така нататък.Но писна ми да ме наказвате секо 1 състезание за глупости.Като се мислят за промени аз предлагам следното:
От догодина маршалите на 1 ва гонка да са от 2 ра или 3 та гонка по желание и при наличие на инцидент ако тяхен пилот от отбора е замесен да нямат право на глас,както и на всеки старт тези маршали да са различни хора.Мисля че шампионата е вече на ниво и пилотите от 2 ра гонка са достатъчно способни хора да преценят кой прав кой крив,но тоя монархизъм който цари в момента хич не ми се нрави а пък и ти си казвал, че не лесно секи да те плюе,еми като не толкова приятна работа да си в ДК нека хората от 2 ра гонка я вършат за 1-ва и хората от 1-ва за 2-ра.Като ще се теглят 3-ма маршали чрез жребии както номера на картинга за квалификацияата.

#76 Vectra 1.4+

Vectra 1.4+

Напреднал

• ОК / ДК
  • 98 posts

Posted 14.10.2010, 21:04

Краша е прав. Така или иначе състезанието е силно компрометирано - победа с фалстарт, умишлено пускане на смукача, та направо трябва да анулираме състезанието. Крайния резултат за годината от резултата след 9 кръг.

#77 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 14.10.2010, 21:12

Краш, то на Бенковски, аз дори и пред теб излизах, но ти пак не ме видя, за да спазиш уговорката за отборна стратегия, така че това, че не си го видял, нищо не означава...

Принципно имаме прецедент с анулирано състезание - на Дунев. Ако се прецени, че организацията на състеанието е била много слаба, може да се направи...

#78 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 14.10.2010, 21:12

Краша е прав. Така или иначе състезанието е силно компрометирано - победа с фалстарт, умишлено пускане на смукача, та направо трябва да анулираме състезанието. Крайния резултат за годината от резултата след 9 кръг.

Просто предлагам промени в правилника за догодина ние хората който не сме от ОК И ДК нямаме право на глас така ли?

#79 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 14.10.2010, 21:17

5.2)

Това е от мен.

1.Ми виноват бре брат,след като шеф на ОК.сте сложели за главен марша човек който едвали е прочел правелника в сегашния му вид.Адаш нищо лично.просто за този отговорен кръг трябваше друг да е главен маршал.
2.Стига с това Любо и Велинграт,Ванката сам ти каза че ми е показал ЗЕЛЕН флаг точка,докато при теб след зеления МОМЕНТАЛНО ти показаха и червен.
3.пиши по накратко че се уморявам докато ти прочета романа :P

Краш, то на Бенковски, аз дори и пред теб излизах, но ти пак не ме видя, за да спазиш уговорката за отборна стратегия, така че това, че не си го видял, нищо не означава...

Принципно имаме прецедент с анулирано състезание - на Дунев. Ако се прецени, че организацията на състеанието е била много слаба, може да се направи...

Може тогава да дойда за глаДен маршал,да си припомните 2та и 3та година от шампионата :lol: :lol: :lol:че нещо много се расхайтихте :angry:
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#80 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 14.10.2010, 21:19

Любо, в правилника няма комбинация от зелен и червен флаг :)

Краш, ами тези неща, дето ги предлагаш, и сега са така... Ама за никой не е ново, че не знаеш правилника...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users