Konza, 07.08.2010
Posted 08.08.2010, 09:38

Posted 08.08.2010, 10:41
Лошото е ако се окаже, че информацията за дисквалифицирани пилоти е вярна...

Posted 08.08.2010, 11:42
Първо, ще съм благодарен на всички, ако не си водят изводи от информация дали ще се кара или не, ако не е изнесена от ОК. както знаете от предишни състезания, ако има опасност хората да се разкарат напразно, по-скоро бихме отменили състезанието. Договорено беше с пистата, че ще се кара на мокро, както и стана.
Относно състезанието, като цяло стана добре, с изключение на няколко инцидента. Има 2 контестации срещу Марио - от Илиан и от Чарли. При двамата едно и също - на 3 завой Марио ги удря отзад и ги изпреварва, а картовете им изгасват. За единия инцидент Марио е наказан с минаване през бокса (който дори не изтърпя в предвидените по правилник 2 обиколки), но за втория му е наложено още едно наказание, което означава автоматична дисквалификация. И двата инциденти са видени пряко от членове на ДК и ОК.
За да не се почнат пак тирадите, които се разразиха след като беше дисквалифициран в Благоевград, искам да уточня, че Марио има право да пусне молба за преразглеждане на решението, но за да бъде преразгледано, трябва да предостави някакви нови данни, с които към момента не разполагаме - примерно кадрите от камерата на каската си. Предупреждавам, че ОК и ДК вече ще се самосезират при обидни и неспортсменски квалификации във форума и на пистата, така че спазвайте добрия тон и внимавайте какво пишете.
Относно самото състезание - изля се дъжд в началото на тренировките. Тогава хората от пистата окончателно се успокоиха, като видяха, че караме без проблеми на мокро. Само уточнпвам, че тогава имаше други клиенти, извън шампионата, които не бяха допуснати да карат. Към края на тренировката пистата изсъхна и пекна слънце - сигурно стана 30 градуса. Квалификацията започна на голяма жега, но към края се смрачи и точно за победителя от миналото състезание - Румен - заваля зверски, което го прати на последно място в 3 гонка...
Пистата се оказа доста наказваща за по-тежките поради изкачванията, които ги има поради денивелацията. тъй като ОК прецени, че сегашният коефициент по никакъв начин не предлага адекватно изравняване в квалификацията на каращите без тежести, решихме от следващото състезание коефициентът в квалификацията да е 0,1 сек за всеки започнат килограм под минимума. Идеята на този коефициент е все пак да накара хората да карат с необходимите тежести, което при досегашния коефициент, не даваше необходимия "стимул"...
След разразилата се буря с гръмотевици, светкавици, градушка и порой, направихме пауза, докато дъждът стихне и започнахме със самото състезание.
В 1 гонка имаше доста изгаснали картове, тъй като от дъжда ударите отзад просто гасяха ударените картове, отделно имаше и изгаснали картове от самосебе си... Стана интересна гонка, в която Веско беше над всички и заслужено извоюва първата си победа в шампионата

2 гонка започна на влажна писта, която, за съжаление, в началото на 2 манш вече беше изсъхнала. Аз лично се възползвах от мокрите условия и след като стартирах 5-ти и видях, че няма да мога бързо да прескоча тези пред мен, спрх в бокса и от последно място с бързи обиколки изпреварих няколко души, които спряха след мен в бокса, а други няколко изпреварих на самата писта. Борко успя да дръпне достатъчно и да спре така, че да излезе преди мен, както и завършихме 1 манш. Във 2 манш знаех, че на сухата писта ако не изляза пред Борко в 1-та обиколка, няма да имам никакъв шанс, и успях да го изпреваря на 3 завой веднага след старта на манша. До края той беше доста по-бърз от мен, но успях да го блокирам и да си запазя посицията.
В 3-та гонка добър 1-ви старт за дебютантката Люси

Честито на всички пилоти за хубавото състезание и ще се видим на същата писта, но на 2 конфигурация, след точно 2 седмици

Пряко излъчване нямаше, защото валеше, беше мокро и се беше кондензирала влага в камерата на телефона ми и просто нямаше как да направя излъчването...
Лично аз си направих страхотни битки във 2 гонка, особено с Никола, Косьо и Борко! Поздравления на всички!
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 08.08.2010, 12:02
Между другото - едно страхотно изпълнение от вчера - на Косьо му изгасва карта на старт-финалната права, той реагира веднага, влиза в бокса за стоп/старт по инерция, където му палят карта и продължава! Просто шампка му свалям за това изпълнение!
Posted 08.08.2010, 12:30
Вектрата обаче, просто нямаше как се окаже ударен от Марио, защото още в първата обиколка той изпревари всички, които се мачкаха между трети и четвърти завой, при това без да удари никого. Особено отзад. Той и Веско просто прелетяха покрай другите.
Дано съм бил полезен при вземане на решението. Все пак бях маршал точно там.

Posted 08.08.2010, 12:34
Posted 08.08.2010, 12:40
Posted 08.08.2010, 12:48
'gitbul', on 08.08.2010, 13:30, said:
Мисля че е много плезно инфотоДа уточня, че не започвам спор, а предлагам услугите си. Бях маршал на седем-осем метра от трети завой и мога да потвърдя, че Чарли бе чукнат от Марио отзад и няколко метра по-късно машината му угасна. Странна работа бяха тези картове, но както и да е.
Вектрата обаче, просто нямаше как се окаже ударен от Марио, защото още в първата обиколка той изпревари всички, които се мачкаха между трети и четвърти завой, при това без да удари никого. Особено отзад. Той и Веско просто прелетяха покрай другите.
Дано съм бил полезен при вземане на решението. Все пак бях маршал точно там.

А снощи каво се случи.Отварям менюто на джипиеса ти и виждам прозорче на което пише УДОМА.Викамси ее баси и умната машинка,знае каде живея

Накрая стиган до вкъщи а онази не мирясва и се мъчи да ме убеди че не живея там,а някаде другаде.Добре че бях каталясал ,иначе щях да тръгна по нейните напътсвия да видя каде ще ме отведе

Posted 08.08.2010, 12:52
'KOBRETI', on 08.08.2010, 12:42, said:
В 3-та гонка добър 1-ви старт за дебютантката Люси
на свободните тренировки се движеше ужасно бавно, но лека полека натисна газта и въпореки че беше затворена с обиколка - заедно с още един пилот - темпото ѝ беше много по-високо отколкото в началото.
Аз заявих, че това състезание ще съм първа отзад напред

Извинявам се на Весо, който като го изпреварх го засякох по женски и го пратих малко в гумите, но...
Като цяло ми хареса много и те сега се започна

Каква е поуката от филма Шрек? - Не е важно да си красив, важното е да намериш същия изрод като себе си!
Posted 08.08.2010, 13:08
'KOBRETI', on 08.08.2010, 11:42, said:
Така...
В 3-та гонка добър 1-ви старт за дебютантката Люсина свободните тренировки се движеше ужасно бавно, но лека полека натисна газта и въпореки че беше затворена с обиколка - заедно с още един пилот - темпото ѝ беше много по-високо отколкото в началото. Румен стартира от последна позиция и лека полека си проправи път до 2 място, зад Марто. 2-та бяха единствените, които не спираха в бокса 1 манш. В началото на 2 манш Румен успя да го изпревари и да дръпне напред, а накрая да влезе в бокса и да излезе отново първи. Марто не успя да навакса достатъчно преднина, за да излезе 2-ри и излезе на 3 позиция след Росен. След манша се оказа, че Румен е малко под лимита от 80 кг и затова беше върнат по 1 позиция назад в 2-та манша, което даде победата в гонката на Росен.
Честито на всички пилоти за хубавото състезание и ще се видим на същата писта, но на 2 конфигурация, след точно 2 седмици
...
Аз като един бащица, бих искал да поздравя Емануил и Антонио за чудесният им дебют в картинг спорта и по-точно в Клуба!
Емо даже ипревари и Росен за кратко, но по-опитния таран бързо си върна позицията! Антонио не ме учуди с прекалената си агресивност (на кой ли се е метнал), та даже не разбра че състезанието се рестартира и реши на червен флаг да излезе на чело на колоната!

Най-много обаче съжалявам Марио! До колкото разбрах, заради това състезание е уволнен от работата и на всичкото отгоре и после идва да се качва на второто място и разбира, че е дисквалифициран! Първата ситуация е видях, когато на мокрото направи опит за изпреварване на Чарли, последния спира малко по-рано, Марио се плъзга и удря Чарли, след което карта на Чарли угасва и Марио веднага е наказан! Втория случай изобщо не съм го видял!
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 08.08.2010, 13:21
Posted 08.08.2010, 13:44
'yavor', on 08.08.2010, 14:41, said:
ццц Само за пари мислиш бе Любо.
![]()
Иначе си направихме едно хубаво състезание на една хубава писта при променливи условия, които направиха нещата още по-интересни.
Картовете са перфе и нямам търпение да дойде следващото състезание.
Аааааааааа не мисля само за пари бре

Posted 08.08.2010, 13:49
Posted 08.08.2010, 13:57
'lubo lauta', on 08.08.2010, 12:48, said:
Мисля че е много плезно инфото
![]()
А снощи каво се случи.Отварям менюто на джипиеса ти и виждам прозорче на което пише УДОМА.Викамси ее баси и умната машинка,знае каде живеяНатискам и мадамата почва да ме командва накаде да карам ,като чи ли аз незнам
Ма викам аре нали съм кавалер ще слушам.Излизам от софето и онази вика аре още 133км карай на право, и после заспа .Викам си е разгеле тишина .Стигам Пловдив и онази пак се събуди и взе пак да плямпа,тук завий на ляво там на дясно баси и досадата.Викамси ей ся ще ти сипя да хапнеш.Тя казва на ляво аз завивам на дясно.Взе и са акъла от преисчисления
![]()
![]()
![]()
Накрая стиган до вкъщи а онази не мирясва и се мъчи да ме убеди че не живея там,а някаде другаде.Добре че бях каталясал ,иначе щях да тръгна по нейните напътсвия да видя каде ще ме отведеднес следобет ако ми остане време може да я пробвам да видя каде иска да ме закара толкова упорито.Пък дано има нещо за едене там кадето ще ме води

А бе ПОСЛУШНИЯ, що не слушаш като ти говори тая!
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 08.08.2010, 14:04
'Kose Bose', on 08.08.2010, 14:57, said:
Щот ми дава акъл повече от жена ми
А бе ПОСЛУШНИЯ, що не слушаш като ти говори тая!

Posted 08.08.2010, 14:10
Сходен случай с побутвания и плъзвания първия манш на втора гонка - Никола съвсем леко подпря Кобрети на влизането на втори завой, но при влажната писта - достатъчно, за да го изнесе от завоя буквално, и да мине. От позицията на главния маршал, а и от записа се вижда как от това побутване, Кобрети се литва със странично плъзване, почти дрифт. Никола не върна позицията - стоп/старт наказание получи веднага.
Аз лично чакам видеото, защото искам да видя кой заби Никола в гумите пък на старта на втори манш във втора гонка. Да не говорим, че е имало още няколко ситуации с удари и гаснещи картове, така че никой да не си мисли, че ще се отърве, ако така е печелил места.
Така не виждам каква е драмата с Марио, при положение, че не само той бива наказван за почти едни и същи маневри, чрез които неспортсменски се печелят позиции, които после не се връщат. Врявата обаче пак е само за него.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users