Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Разрешено ли е спиращ пилот в бокса да бъде изпреварен от пилот зад него решил също да направи бокс

• This topic is locked This topic is locked
62 replies to this topic

Poll: Разрешено ли е спиращ пилот в бокса да бъде изпреварен от пилот зад него решил също да направи бокс (8 member(s) have cast votes)

За наказание ли е Пилотът извършил такава маневра

1. ДА (4 votes [50.00%] - View)

Percentage of vote: 50.00%

2. НЕ (4 votes [50.00%] - View)

Percentage of vote: 50.00%

Vote

#41 yavor

yavor

TEVA Racing

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 174 posts
  • Град:София

Posted 20.09.2010, 14:31

Видях я твоята ситуация, за мен беше съвсем на ръба, като в един момент, сина ти, Иван и бащата на Камен, които бяха около мен и на изхода от бокса, ми казаха "не, не спря, не се брои". И затова, макар и след 3 об. ти показах, че не се брои.
А че Пламен ми е развял червен флаг - може и да го е направил. Аз, това, което видях обаче, беше зелен флаг да се вдига, след което той направи някакви странни заплетени движения и с двата флага, и в този момент аз отминах. Ако ми го е развял точно след като съм отминал - мога спокойно да претендирам, че съм видял само зеления флаг. И реално аз наистина видях само това. Но както и да е, спрях пак, така че дискусията по този въпрос става излишна. Мир.

Боби, на Велинград и аз видях зеления фкаг, но както ти казващ, главният маряшал предценява и затова спира 2-ри път.
Posted Image

#42 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 20.09.2010, 14:45

Видях я твоята ситуация, за мен беше съвсем на ръба, като в един момент, сина ти, Иван и бащата на Камен, които бяха около мен и на изхода от бокса, ми казаха "не, не спря, не се брои". И затова, макар и след 3 об. ти показах, че не се брои.
А че Пламен ми е развял червен флаг - може и да го е направил. Аз, това, което видях обаче, беше зелен флаг да се вдига, след което той направи някакви странни заплетени движения и с двата флага, и в този момент аз отминах. Ако ми го е развял точно след като съм отминал - мога спокойно да претендирам, че съм видял само зеления флаг. И реално аз наистина видях само това. Но както и да е, спрях пак, така че дискусията по този въпрос става излишна. Мир.

Сина ми :angry: ПЛАМЕНЕ НИКАКЪВ КОМП ДО КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА :angry: :angry: B)
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#43 gitbul

gitbul

TNT-Pushing Unlimited

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 20.09.2010, 14:54

Сина ми :angry: ПЛАМЕНЕ НИКАКЪВ КОМП ДО КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА :angry: :angry: B)

Храни куче да те лае, нали?!? :D
On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.
Posted Image

#44 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 15:16

Ти спирачките ги наби преди това, поради тази причина те подминах като крайпътен знак на правата (кой те бие по главата да спираш за бокс още на изхода от последния завой, ти това не ми обясни???). Второ, ако те бях изпреварил с макс скорост там, където е жълтото кръгче, както казваш, има две вероятни последици от тази маневра: 1. да те ударя, след което да се забия в разделителната стена между бокса и правата, и да отнеса конуса и оградите, които са там и 2. при спирането, след такова влитане в бокса, да блокирам гумите, да поднеса и да се забия в новите прекрасно стърчащи колове, които бяха наредени в островчето между двете алеи на бокса. Нито едно от двете не се случи, по-скоро начина, по който съм те изпреварил и реакцията ти след това, да се откажеш да спираш, са предизвикали доста смях у странични преки неблюдатели на случката, се оказа...

За пореден път казвам - не ми приписвай собствената си грешка на мен, аз направих всичко абсолютно легално. Това, че твоята грешка е съсипала твоето състезание - ми сърди се на себе си, не обвинявай мен.

Значи моя грешка е само това,че вдигнах ръка зада ти дам сигнал сега е момента да го прецакам.За спирачките набих ги чак в жълтото кръгче дето си описал до последно бях на газ и ти казах ти ме изпревари на жълтото дето си отбелязал часта от бокса в която нямаш право да го правиш а това че остана на пистата е защото не те одарих отзад и завоя за бокса не е толкова остър а и както каза има ръб който ти намаля скоросто, отделно че на влизането поднесе яко картинга зада не изфръкнеш в точно тия железа дето си описал.Много пъти сам съм се прецаквал както и много други пилоти са го правили това да не намесваме и твоето минало представяне в квалификацията на Велинград.Но в такива моменти истинския играч навежда глава и се учи от грешките си ма извинявай ся на края на сезона да ми праиш такива мизерии и да ме пратиш в дъното на класирането и да очакваш да си мълча е малко наивно немислиш ли.Ако се бях прецакал сам въобще нямаше да се занимавам да пиша и да се разправям ако си забелязал не съм спамер някой като каже А да кажа Б но като няма друг начин трябва да се разправяме в форума.А и как не те е срам чрез измама да ме биеш тази победа сладка ли ти е бе Боби защото ако бях на твое място сега да умирам от срам незнам какъв човек си ти чесно................

#45 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 20.09.2010, 15:17

Храни куче да те лае, нали?!? :D

:D :D :D
Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#46 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 15:53

Значи моя грешка е само това,че вдигнах ръка зада ти дам сигнал сега е момента да го прецакам.За спирачките набих ги чак в жълтото кръгче дето си описал до последно бях на газ и ти казах ти ме изпревари на жълтото дето си отбелязал часта от бокса в която нямаш право да го правиш а това че остана на пистата е защото не те одарих отзад и завоя за бокса не е толкова остър а и както каза има ръб който ти намаля скоросто, отделно че на влизането поднесе яко картинга зада не изфръкнеш в точно тия железа дето си описал.Много пъти сам съм се прецаквал както и много други пилоти са го правили това да не намесваме и твоето минало представяне в квалификацият а на Велинград.Но в такива моменти истинския играч навежда глава и се учи от грешките си ма извинявай ся на края на сезона да ми праиш такива мизерии и да ме пратиш в дъното на класирането и да очакваш да си мълча е малко наивно немислиш ли.Ако се бях прецакал сам въобще нямаше да се занимавам да пиша и да се разправям ако си забелязал не съм спамер някой като каже А да кажа Б но като няма друг начин трябва да се разправяме в форума.А и как не те е срам чрез измама да ме биеш тази победа сладка ли ти е бе Боби защото ако бях на твое място сега да умирам от срам незнам какъв човек си ти чесно................

Да ме е срам? От кое? Че ти намали още на правата и аз първо се дръпнах, за да не те ударя, след което минах пред теб, за да спра в бокса ли? Ми не, не ме е срам, че съм направил нещо, заради което само дето не са ме аплодирали някои зрители там на място, а на твоето поведение, от вдигането на ръката, до отказа да влезеш, са се посмяли от сърце. Няма как да ме е срам от такова нещо, даже напротив.
Аз, ако има пилот пред мен, решил да влиза в бокса, който си поддържа до последно скоростта, както твърдиш, не бих рискувал да го изпреваря там, защото шанса да стане мармалад на входа на бокса е почти 100%. Обаче, при тази разлика в скоростта, която имахме аз и ти, да се забия зад теб и да се влача половин права, щото ти си преценил, че зоната за спиране е 3 пъти по-дълга, еми сори, ама такава евала няма да ти направя, и съответно такъв подарък, какъвто ми направи, няма как да не го използвам. Да, естествено, че ще използвам възможността, и го направих, при това аз бях изцяло пред теб още преди влизането в самия бокс, още преди разделителната линия между входа на бокса и правата, при която има конус. Щом съм те минал там, значи съм те минал НА ПИСТАТА, и според всякакви правила, не само на нашия шампионат, ами и на други пистови състезания, това е легална маневра.

#47 Plamenlauta

Plamenlauta

Талант

• Пилоти
  • PipPipPip
  • 53 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 20.09.2010, 16:04

<_< <_< :( ;)
Eкстремно е синоним на Пламен

#48 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 16:10

Да ме е срам? От кое? Че ти намали още на правата и аз първо се дръпнах, за да не те ударя, след което минах пред теб, за да спра в бокса ли? Ми не, не ме е срам, че съм направил нещо, заради което само дето не са ме аплодирали някои зрители там на място, а на твоето поведение, от вдигането на ръката, до отказа да влезеш, са се посмяли от сърце. Няма как да ме е срам от такова нещо, даже напротив.
Аз, ако има пилот пред мен, решил да влиза в бокса, който си поддържа до последно скоростта, както твърдиш, не бих рискувал да го изпреваря там, защото шанса да стане мармалад на входа на бокса е почти 100%. Обаче, при тази разлика в скоростта, която имахме аз и ти, да се забия зад теб и да се влача половин права, щото ти си преценил, че зоната за спиране е 3 пъти по-дълга, еми сори, ама такава евала няма да ти направя, и съответно такъв подарък, какъвто ми направи, няма как да не го използвам. Да, естествено, че ще използвам възможността, и го направих, при това аз бях изцяло пред теб още преди влизането в самия бокс, още преди разделителната линия между входа на бокса и правата, при която има конус. Щом съм те минал там, значи съм те минал НА ПИСТАТА, и според всякакви правила, не само на нашия шампионат, ами и на други пистови състезания, това е легална маневра.

Легална маневра ли хората там те видяха и доколкото разбрах не са се смяли от сърце ами са рекли "ЛЕЛЕЕЕ Тоя Краша как Го прееееебаха".Приятелката ми е била там и ми го каза.А ти си ме изпревари в зоната за спиране защото като държиш до последно гаста а аз в тази зона вече намаля се получава разлика в скороста която ти беше достатъчна да се набуташ пред мен и да ме засечеш и да ме караш да скачам на спирачките и да се чудя какво да правя.Няма ли да излиза вече решение на ДК за случая ако въобще се разглежда....

#49 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 16:23

Ми естествено, че съм те пре*бал, бе Гоше, нали това ти повтарям цял ден, ти кво очакваш друго да кажат кибиците там на трибуната?:lol:
Само дето аз правя уточнението, че ти самия си в дъното на това пре*баване, с ранното си спиране и вдигането на ръка още в последния завой.
Това е състезание, на пистата сме, и както ти казаха и Борко, и още други хора - ти ако беше подал сигнал още 3 завоя по-рано, че искаш да влезеш, аз кво, да застана чинно зад теб да те чакам ли? Вдигнатата ръка и намалената скорост далеч преди входа на бокса, не ти дава предимство и право на претенция, за това, че някой се е мушнал пред теб на правата, още ПРЕДИ входа на бокса.

#50 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 16:29

Ми естествено, че съм те пре*бал, бе Гоше, нали това ти повтарям цял ден, ти кво очакваш друго да кажат кибиците там на трибуната?:lol:
Само дето аз правя уточнението, че ти самия си в дъното на това пре*баване, с ранното си спиране и вдигането на ръка още в последния завой.
Това е състезание, на пистата сме, и както ти казаха и Борко, и още други хора - ти ако беше подал сигнал още 3 завоя по-рано, че искаш да влезеш, аз кво, да застана чинно зад теб да те чакам ли? Вдигнатата ръка и намалената скорост далеч преди входа на бокса, не ти дава предимство и право на претенция, за това, че някой се е мушнал пред теб на правата, още ПРЕДИ входа на бокса.

Мушна се точно в зоната за намаляване а това с ръката аз си решавам къде да я дигам нали така може си я развявам и по целата писта тва си мой проблем факта е че ти си ме изпреварил в зоната където вече не е позволено и това е наказуемо нз на какъв език да ти го кажа а хората Верваи ми са го казали това щото знаят че краша кото и да стане с него никой не обръща внимание и така си остане потулен случая.

#51 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 16:51

Гледай сега, надали на пистата има човек, който да познава по-добре правилата на шампионата от мен. Вярвай ми, много добре знам кога и в какъв момент бих бил в нарушение, и кога не. Жалко, че най-малко 5 години не можах да накарам ПОНЕ половината пилоти да ги научат правилата така, както аз, Кобрети, Феро и Вектрата ги знаем. Винаги се оказва, че някой някъде има пропуски и покрай някоя случка разбира, че това, за което претендира не е така, както го пише в правилниците. И тук не говорим за тълкувания и неща на ръба - или си, или не си в нарушение, така сме ги писали правилата, че средно положение просто да няма. Аз няма да си жертвам позиции и пр., при положение, че ми се е паднал бърз карт, само за да те прескачам някъде, където не може. Еле пък пред очите на всички - гл. маршал, зрителите и т.н. Щом съм го направил, замисли се ти къде си сбъркал, за да допуснеш това. Освен това, хич не върви да говориш за това кои били наказвани и кои не, за кои можело, пък за други не можело, и то точно в състезанието, в което ме накараха два пъти да спирам в бокса, не-признавайки ми първия такъв за успешен.

Това, на което ти му викаш зона за спиране, аз, и 100% съм сигурен - всички други пилоти в шампионата - ще го нарекат част от правата. Това е мястото, където те изпреварих. А именно - зоните на червения и жълтия кръг, които съм посочил. Те са на пистата, не в бокса. От жълтия кръг нататък вътре в бокса нямам право да те минавам, а аз при жълтия кръг вече бях ИЗЦЯЛО пред теб. Ама изцяло. Така че, по-скоро седни и ревизирай понятията "права", "бокс", "вход на бокса", и тогава ела пак да дискутираме.

#52 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 17:03

Това, на което ти му викаш зона за спиране, аз, и 100% съм сигурен - всички други пилоти в шампионата - ще го нарекат част от правата. Това е мястото, където те изпреварих. А именно - зоните на червения и жълтия кръг, които съм посочил. Те са на пистата, не в бокса. От жълтия кръг нататък вътре в бокса нямам право да те минавам, а аз при жълтия кръг вече бях ИЗЦЯЛО пред теб. Ама изцяло. Така че, по-скоро седни и ревизирай понятията "права", "бокс", "вход на бокса", и тогава ела пак да дискутираме.

Боби ето призна си че чак в жълтата линия си ме изпреварил.Мерси за което сега се върни и погледни малко по нагоре в темата какво пише има 1 такава точка : 15.1) Така наречената „зона за намаляване на скоростта” е част от бокса а в бокса е забранено изпреварването.Значи ако ще 100% от хората да си мислят че в тази зона може ме изпревариш в правилника който вие сте правили друго пише.Така след като и ти си призна че там си ме изпреварил чакам решението на ДК и не ми се занимава да спорим тук цял ден имам си и други задачи.

#53 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 20.09.2010, 17:05

Легална маневра ли хората там те видяха и доколкото разбрах не са се смяли от сърце ами са рекли "ЛЕЛЕЕЕ Тоя Краша как Го прееееебаха".Приятелката ми е била там и ми го каза.А ти си ме изпревари в зоната за спиране защото като държиш до последно гаста а аз в тази зона вече намаля се получава разлика в скороста която ти беше достатъчна да се набуташ пред мен и да ме засечеш и да ме караш да скачам на спирачките и да се чудя какво да правя.Няма ли да излиза вече решение на ДК за случая ако въобще се разглежда....

1.Не е спазено това 11.6) Сезирането на ДК относно даден инцидент от страна на състезател, е придружено от писмена контестация в рамките на същия ден, когато е състезанието, и внасяне на такса от 10 лв. :angry:
2. Дайте видео за да се види и да се самосезира ДК.
3.Иначе ,мамкаму как да се сезира ДК,и на каква база да вземе решение.
От тук на татък вие сие разправяй те с Боби,но докато няма видеоне искайте никакви резултати от ДК.
4,Вадя гумата за триене и тоягата.

#54 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 17:10

1.Не е спазено това 11.6) Сезирането на ДК относно даден инцидент от страна на състезател, е придружено от писмена контестация в рамките на същия ден, когато е състезанието, и внасяне на такса от 10 лв. :angry:
2. Дайте видео за да се види и да се самосезира ДК.
3.Иначе ,мамкаму как да се сезира ДК,и на каква база да вземе решение.
От тук на татък вие сие разправяй те с Боби,но докато няма видеоне искайте никакви резултати от ДК.
4,Вадя гумата за триене и тоягата.

Когато отидох да подавам контестация при Боби самия заедно с Краси те ми се изсмяха и като им казах че трябва да тръгвам ми казаха след състезанието цялото.Тва ако не си е чисто заяждане нз.
Видео няма но има свидетели пък и колко много инциденти са били решавани без видео пък сега точно ви притрябва видео.Съберете се там гласуваите и толкоз.
А и колко пъти сте ме наказвали без никои да е подавал контестаия на състезанието ми се сети в форума сега точно понеже нема за ко се фанете и за тия 10 лв се фанахте.

#55 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 17:15

Боби ето призна си че чак в жълтата линия си ме изпреварил.Мерси за което сега се върни и погледни малко по нагоре в темата какво пише има 1 такава точка : 15.1) Така наречената „зона за намаляване на скоростта" е част от бокса а в бокса е забранено изпреварването.Значи ако ще 100% от хората да си мислят че в тази зона може ме изпревариш в правилника който вие сте правили друго пише.Така след като и ти си призна че там си ме изпреварил чакам решението на ДК и не ми се занимава да спорим тук цял ден имам си и други задачи.

Ето тук идва проблема ти - кой те излъга, че там, където те минах, е зона за намаляване на скоростта? Въпрос с повишена трудност. Огледай дори очертанията и линиите по пистата, ако искаш. :)

Между другото, и аз искам, ако има видео, да се види, и ДК да даде дори становище по въпроса. Благодаря. :)

#56 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 17:27

И, Гоше, за да изпреваря следващия ти въпрос, ето ти разбивка и легенда кое какво е:

Attached File  konza_2d_2.jpg   115.33K   21 downloads

Между зелената и синята линия - зона за намаляване на скоростта.
Между двете сини линии - бокса.
Между синята и оранжевата линия - зона за ускорение и напускане на бокса.
Останалото е пистата и освен при изрична забрана за изпреварване (викат й зона с действащ жълт флаг), имам право да си те мина, особено пък след като ти ми правиш евала и намаляваш скоростта много много преди зоната за намаляване на скоростта, а аз намалявам от зелената линия нататък.

И за пореден път - подарък като този твоя, даващ ми възможност да мина в последния възможен момент, никога не го пропускам.
Поука за всички други - ако не искате да допускате грешки като тази на Георги, познавайте добре правилника. Специално при тази ситуация, тълкуване кое е пистата и кое бокса, не може да има, ама по никакъв начин. Всичко е толкова ясно, че няма накъде повече.

#57 lubo lauta

lubo lauta

Пенсионер

• ОК / ДК
  • 661 posts

Posted 20.09.2010, 17:53

Когато отидох да подавам контестация при Боби самия заедно с Краси те ми се изсмяха и като им казах че трябва да тръгвам ми казаха след състезанието цялото.Тва ако не си е чисто заяждане нз.
Видео няма но има свидетели пък и колко много инциденти са били решавани без видео пък сега точно ви притрябва видео.Съберете се там гласуваите и толкоз.
А и колко пъти сте ме наказвали без никои да е подавал контестаия на състезанието ми се сети в форума сега точно понеже нема за ко се фанете и за тия 10 лв се фанахте.

Жоре,виж ся.Едно от нещата които съм научил /от скромния ми живот :blink: /е ,прави нещата както трябва пък да става каквото ще.Защо казвам че требва видео САГА.Аре ти отсъди вместо Вектрата/примерно/Нищо не е видял,няма контестация,няма видео ,и до момента няма свидетели.Аре кажи сега кой е виновен ако има такъв.ОК не е само от Боби.Още повече е замесен според теб.Има и други.И въпроса не е в 10лв. ;)

#58 CrAsH

CrAsH

Професионалист

• Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 122 posts

Posted 20.09.2010, 17:59

И, Гоше, за да изпреваря следващия ти въпрос, ето ти разбивка и легенда кое какво е:

Attached File  konza_2d_2.jpg   115.33K   21 downloads

Между зелената и синята линия - зона за намаляване на скоростта.
Между двете сини линии - бокса.
Между синята и оранжевата линия - зона за ускорение и напускане на бокса.
Останалото е пистата и освен при изрична забрана за изпреварване (викат й зона с действащ жълт флаг), имам право да си те мина, особено пък след като ти ми правиш евала и намаляваш скоростта много много преди зоната за намаляване на скоростта, а аз намалявам от зелената линия нататък.

И за пореден път - подарък като този твоя, даващ ми възможност да мина в последния възможен момент, никога не го пропускам.
Поука за всички други - ако не искате да допускате грешки като тази на Георги, познавайте добре правилника. Специално при тази ситуация, тълкуване кое е пистата и кое бокса, не може да има, ама по никакъв начин. Всичко е толкова ясно, че няма накъде повече.

В жълтия кръг беше до мен и аз естествено очаквах да си продължиш по пистата и вече в началото на зоната за спиране изведнъж реши да ме засечеш и да влезнеш което ми блокира входа засече ме точно там може си бил до мен през целата права но засичането ти стана там и трябваше да избера да те забия теб и мен в бетона или желязото от ляво или да пропусна бокса и избрах 2-рото ся ако ми кажеш че това не е опасно каране Евала.
Относно за видеото дано Данчо да го е фанал.А за свидетели мисля че и жената на Феро е била там и приятеклата ми го е видяла пък и други пилоти е имало но приятелката ми не ги познавама нека като четат тази тема да дадат и те мнение.

#59 KOBRETI

KOBRETI

Ferrari

• Админи
  • 1,616 posts

Posted 20.09.2010, 18:01

Жоро, ако те бях оставил да пуснеш контестация, единственото, което щеше да се случи, е 10-те лв да останат в касата, а контестацията ти да бъде отхвърлена. Не съм ти се присмял, а просто ми стана смешно за ситуацията - има разлика...

Данчо не е хванал изпреварването. Не знам дали имаше друга камера на пистата...

Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net

#60 Bobby

Bobby

Скудерия Ферари

• Админи
  • 890 posts

Posted 20.09.2010, 18:05

Не ми се спори повече. Ясен спомен имам, че преди влизането в бокса, още на правата точно преди входа, бях вече плътно вляво. Няма как да си бил там, че и да съм те засякъл отгоре на това, още повече, че като те изпреварвах, не те изпреварвах заставайки до теб лека полека, а направо подминавайки те, защото ти намаляваше с вдигната ръка. И то насред правата, точно след изхода от последния завой, далеч преди входа за бокса още. Ми естествено, че ще те подмина и ще застана пред теб, да не съм лукова глава да те чакам отзад да ме бавиш с такова спиране от километър по-рано? Както е тръгнало, след малко сигурно ще кажеш, че вече сме били вътре в бокса и изведнъж си се отказал да спираш, защото съм те засякъл там в зоната за спиране, и си излязъл през входа (което няма да ти е за сефте де)...

Ако има видео/свидетели, с позицията на незаинтересовани от ситуацията хора, да споделят. Каквото имах да кажа, го казах.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users