Лаута, 01.05.2010
Posted 01.05.2010, 23:54
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 02.05.2010, 00:12
Работим вече и по някои допълнителни неща по организацията на самото състезание, защото има и други неща, които не ми харесват... Примерно това, че хора от 2 гонка (в случая аз бях такъв, макар и рядко да съм бил - а хората, които са били, не са се оплаквали) не е правилно да сядат в картовете веднага след като са съдийствали 1 час на 1 гонка - те трябва да имат време да си починат, да пият вода, да се концентрират и т.н.... както и не е правилно примерно Чарли да седи 2 часа на слънцето по време на квалификацията, веднага след това да сяда да прави квалификация, а веднага след това на юруш да сяда за състезазние...
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 02.05.2010, 00:12
От сега предупреждавам, занапред изпълнения от рода "записах се снощи в полунощ, ама нищо не съм пратил като данни, искам да карам" - край. И въобще, хора, които не спазват процедурите по регистрация и ни вгорчават живота на пистата, губейки времето на абсолютно всички, да не говорим за нервите, дето хабим в ОК, просто няма да ги толерираме. Каквото беше компромис днес - запомняте го, защото беше за последно. Очаквайте скоро нови допълнения в процедурите по регистрация на нови състезатели.
Безпосрно, целта винаги е била да идват повече и повече хора, спорта да се популяризира и всички да си направят кефа, да научат нещо ново. Ама по този начин, не е кеф, а мъка. Не ги броих точно, но едно 10-ина души имаше за шкартиране. И трябваше да сме едно 25-26 човека, а не 35, ако трябваше да се направя на лошия председател на ОК.
Относно състезанието - аз дори не разбрах, че стратегията ми е сработила до момента, в който преди подиума Чарли не ми каза "друг да снима, щото си там".

Оказа се, че от 9-ти втора гонка, успях да се докопам до 3-и, и това, което бях замислил, докато бях станал 3-и първия манш, виждайки, че каращия без баласт Васко е пред мен, се получи и това най-много ме радва. Трафикът си е трафик, поряза ни повечето "лидери от топ тимовете" на квала, но в нещото, което според мен беше "състезание в състезанието" - втора гонка, нещата ми се получиха.
Иначе на квала, честно, така не помня да съм се плашил... онова парче месо, лапето-бебе с детските педали и скоростта от 12 км/ч, щях да го пречукам, ако не бях решил да си жертвам обиколката и дори собственото здраве, насочвайки карта напред към гумите, при положение, че той спирачка нямаше. Как не се набих, не ми стана ясно, може би и онзи "Шефа" там отгоре помогна малко.
Но Лаута днес определено ме ядосаха поради 2 причини - да пускаш хлапенце с детски педали на пистата, докато изроди, гонещи време летят с макс скорост, е тотално безхаберие и нарушение на собствените им правила за безопасност, дето ги пише там на една табела при касата. Второ, Краси, дето ни крещеше, сякаш сме някакви натрапници, дето не му дават пари, а карат на вересия и му пречат на оборота - еми сори, ама това е грозно и си спомних за времената, когато Благоевград бяха отсвирени от календара ни, някои знаят и помнят защо. Цонев ги бил навикал такива и такива оферти да не били пускали еди кога си, в еди кои си часове и дни. Ми да им имам проблема, ние сме 35 клиента, за времето на 4-те гонки, когато пистата е затворена за кой да е друг, им изплюхме 900 лв точно!!! А на квала им дадохме още 111 лв за 2 часа, като пистата не беше затоврена. Като гледах върнатите клиенти и изчакалите да свършим по време на гонките, те нямаше сумарно да им снесат толкова, с по 4-5, 10 макс обиколки на човек. Баси отношението. Ако проблема са им началниците, да звънна на Додо, да му кажа 2-3 приказки и да решим проблема. Горчиво ми е, честно.
Posted 02.05.2010, 00:17
Posted 02.05.2010, 00:31
Идеята му е, че не държи на парите които ние ще снесем, а всички които идват да не се връщат. Поне аз така си мисля за последното.
Краси, без повече да се натрапвам па горния въпрос, кажи ми само възможно ли е Антон да си е пуснат правилно с две места назад, тоест зад мен, не само зад Веско? Щото нещо не мога да го схвана иначе!
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 02.05.2010, 00:41
Posted 02.05.2010, 00:47
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 02.05.2010, 01:05
Относно Лаута - аз не обвинявам пистата за абсолютно нищо. Те си имат определени интереси и си ги гонят, което е нормално. Ние също си имаме определени интереси, и също си ги гоним... Никъде не е казано, че интересите трябва да съвпадат, което не прави едните или другите лоши... Аналогично на Благоевград предишната година - ние гонехме по-ниска цена и въпреки че картовете там бяха перфектни, отстъпка не получихме и не карахме там... сега вече имаме отстъпка и караме... Личното ми мнение е че картинг без спирачка не може да се кара, особено на такава бърза писта... да беше Бенковски, как да е, там и без това не се ползва... Но Лаута без спирачки просто не може... на Дунев също - даваха ни отстъпки, перфектно времеизмерване, дори те ни поемаха организацията от гледна точка че ни даваха готови разпечатани крайни резултати, времена по обиколки, като ние им давахме само стартовия списък и парите... Но... сложиха пластмасовите гуми и... Времената скочиха с 10 сек/об и завоите се взимат на дрифт дори и ако си с 5 км/ч... Това отново не е картинг...
Posted 02.05.2010, 01:29
Posted 02.05.2010, 02:08
Но времето минава, и ние се "изпедепцваме", искаме и правим по-добра организация, караме по-добре, хубавите картове на Красна за нас вече са супер различни и с големи разлики машини (да не говорим за Иван и Начко - Чарли, дишай дълбоко), първите ни стъпки на Пола са просто романтични времена и една дузина видео клипове пълни с лафове и майтапи в архивите, новите Фърст Карт ренталки 9 коня в Хасково, които 7 от 8 вървъха равномерно и в пакет на правата вече са само спомен, Дунев е само статистика и леш от наказания, Варна е морската екзотика, която от ентусиазъм имахме в календара, а с Лаута - школата не само на доста от пилотите в шампионата ни, но и на Републиканско ниво - все повече имаме разминавания... е, такъв е живота, и ние се нагаждаме по него, за да ни има.
Posted 02.05.2010, 02:14
Shadow Kart Team
Posted 02.05.2010, 02:21
Posted 02.05.2010, 02:24
Следващият кръг на Благоев в каква посока ще е?
Shadow Kart Team
Posted 02.05.2010, 07:26
стягаи си дупцето и идвай стана напеченоЯсно.

Posted 02.05.2010, 09:04
стягаи си дупцето и идвай стана напечено

Posted 02.05.2010, 09:19
Пенсионер пишлеме, чок тактика кириз.......аз това му го казах на борко още тогава, все пак трябва и малко да с емисли за стратегията евала на дъртия днес размаза, тоя р фактор си каза думата
Posted 02.05.2010, 09:25
Добре разбрах, само че ми звучи парадоксално, в първи манш свършвам точно зад Веско, във втори го минавам с две позиции и накрая той е класиран пред мен!Косьо, Антон е 78,3 кг и от това губи само 1 място във всеки манш - разликата с минималното тегло е под 5 кг. За да бъде върнат с 2 места, трябва да е с над 5 кг по-лек, т.е., да е под 75 кг.
Нищо лично към Веско, просто констатирам!

НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 02.05.2010, 10:21
ОбратнаЯсно.
Posted 02.05.2010, 10:38
Сори, че и миналогодишните "тарикатчета" (Ферко и Куина) ги намаше да отнесат един шут.
Сори, че Борко първо не съобрази за бокса в първи манш, а във втори манш разбра че аз позицията си недавам туку така.
Сори, че излизам на първо място във временото класиране.
Баси от четири години не съм взимал състезание, явно много сте за запуснали...
Posted 02.05.2010, 10:45
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users