Jump to content


Photo
* * * * * 2 votes

2 кръг - FDKART - 06.04.2013


  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#21 Michail

Michail

    Напреднал

  • Пилоти
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Град:София

Posted 07.04.2013, 14:06

Аз лично бих окачествил вчерашното състезание или поне маншовете, в които аз карах, като краш тест.

 

Аз съм на обратното мнение, що се отнася до пилотите, с които аз попаднах в битка. Не мога да посоча нито един конкретен пилот, който да ме е блъскал. Да, на моменти сме се притискали, но винаги е било в границата на пистата, в границата на мъжката борба. Направихме си страхотна битка с много вас и това състезание беше една добра тренировка за мен. 
- Поздравления на Краси за добрата защита и добрите контра-маневри 
- Поздравления на Георги Попчев за чистата размяна на позиции. 
- Поздравления на Евгени за перфектната защита в манш 14 
и още много други, които не мога да изброя. 

В този ред на мисли, имам усещането, че някои от вас тук си мислят, че са на балет. Не може абсолютно едни и същи хора всеки път да оревават пистата, че все са блъскани. Окей, някой е нарушил правилата, но, замислете се:
ако всеки път някой бива изваждан от пистата, този някой трябва сериозно да преосмисли какво прави самият ТОЙ, за да попада редовно в такава ситуация. Защо някои не бяха избутани от пистата нито един път?  

Съжалявам за грешката относно наказанието на Боби. Наказание не се дава лесно... 

Казвайки всичкото горе, не съм си затворил очите за някои пилоти, които пред очите ми направиха безумни блокирания. Но тъй като никой не подаде контестация срещу тях, те се измъкнаха от наказание. Всички, които ме познават, знаят, че толерирам твърдото агресивно каране, и тук идва въпроса КОЛКО трябва даден пилот да е нагъл, за да ми се струва, че е за дисквалификация? 


Never underestimate the Power of stupid things in large numbers !

#22 Kose Bose

Kose Bose

    www.kosebose.com

  • ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 07.04.2013, 17:51

 Това е най-адекватното и професионално мнение за мен! Абсолютно съм съгласен с теб Мишо!


www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#23 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 07.04.2013, 20:00

Мишо, сега, както и винаги досега, когато е имало голям "наплив" на нови пилоти се е получавало следното - по-опитните разчитат, че новите спазват правилата... Но по една или друга причина, някои от новите - в повечето случаи съвсем неумишлено - вършат глупости... И като това нещо почне да става тенденция, старите кучета стават малко по-внимателни и неопитността на новите вече почва да се обръща срещу тях, защото почват да си патят от собствените си маневри, съответно много добре знаеш, че можеш да унищожиш състезанието на някой такъв новак изцяло в рамките на правилата, а той да се чувства като боксова круша на Брус Лий...


Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#24 Maverick

Maverick

    Начинаещ

  • Пилоти
  • PipPip
  • 44 posts
  • Град:Sofia

Posted 07.04.2013, 22:07

Ееххх.. Приятно състезание беше.

 

Лично аз също летях доста от пистата, особено на 4-ти завой и то не поради моя грешка. (ще ги има на он-борд видеотата)

 

Но като цяло за мен състезанието мина относително чисто.

А ако някой има или е имал някакви претенции към мен, нека да сподели.


   www.youtube.com/watch?v=H6kM4-a7YX8

   YOU ARE CRAZY, MAN! SERIOUSLY 
   уникално каране... спокойно мога да се откажа от тоя спорт

                                                                                                                     -Georgi Popchev

 

   TNTPushingUnlimited
   Абе и в NoName карам ама...

   Абе вече карам където ми падне. :D  :D  :D


#25 BasicElement

BasicElement

    Schumacher Sport

  • Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 145 posts
  • Град:София

Posted 07.04.2013, 22:28

Значи в общи линии да разбирам, че съм новак, който постоянно се оплаква :)

Мишо, теб за съжаление те нямаше в шампионата преди две години, когато едва се събирахме 10 души, но за сметка на това удари като тези вчера се брояха на пръстите на едната ръка на невнимателен шлосер и после дълго се коментираха. Сега просто човек не знае откъде да почне.

В поста си в темата за съдийството Жоро много правилно определи нашия вариант на картинг от втори кръг като "Full contact". Хубаво е, че поне нямаше контузени и не му изпочупихме картовете.

Както се очертава, на следващия старт може и аз да съм маршал.
Мишо, както вече знаеш, за разлика от теб аз не толерирам твърдото и агресивно каране, така че маневри като твоята спрямо Рости в 14-ти манш няма да се разминат само с изпросено "извинявай".

Ако не се вземат навременни мерки срещу "мъжките" битки по пистата, ще има все повече коментари от типа "Той ме блъскаше на Бенковски, затова аз го блъснах тук!". В един момент никой няма да спазва правилата и ще си минава откъдето си иска. И понеже нарушителите ще са много, никой няма да бъде наказан.

Извинявам ако пак съм оревал пистата/форума.
Толкова от мен.



#26 zanardi

zanardi

    Captain

  • ОК / ДК
  • 416 posts
  • Град:Горна Оряховица, Велико Търново, София

Posted 07.04.2013, 23:29

Пичове състезанието беше изпълнено с блъскания, основна причина за това е инерцията от бенковски. Също така новите още не могат да водят колоната при старта, след което става хаус, разбира се аз се възпозвах в една такава ситуация най добре, но после в 1 завой става краш тест. Маршалите както Краси каза трябва да са по двама, защото аз също изпуснах ситуацията с Румен защото пред тях имаше битка и гледах нея и не видях какво стана. Обиколките бяха малко и всеки бързаше да наваксва с цената на всичко, което даваше предпоставки за контакти. Най се дразнех че когато някои го изпреварвах веднага търсеше контакт в мене а пистата е широка доста и то. 


BMW 320I - 110kw

#27 George Prix

George Prix

    Начинаещ

  • Пилоти
  • PipPip
  • 30 posts
  • Град:Sofia

Posted 08.04.2013, 08:44

Краси,

ОК, съгласен съм с казаното.


Edited by George Prix, 08.04.2013, 08:50.


#28 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 08.04.2013, 10:14

Значи в общи линии да разбирам, че съм новак, който постоянно се оплаква :)
 

точно ти няма как да си от новаците - ти си от другата страна на това, за което говоря... ;)


Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#29 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 08.04.2013, 11:13

Мелетата след почти всеки старт ставаха не заради друго, а заради неопитността на намиращите се в челото на колоната. Което не е обвинение към тях, просто са такива фактите.

Мен лично, в началото на всеки манш ме цапардосваха изотзад на 1-и завой, като аз самия пазех и не подпирах никой. Изключение беше манша, в който зад мен беше Веско. Както коментирахме с него - удар от него в мен нямаше, защото той е достатъчно опитен да знае какво да прави, също както и аз спрямо предния. Него обаче са го тупнали отзад, въпреки всичко... :)

 

В един от маншовете бях малко по-груб - като се ядохме с Дъртия, обаче и той самия си каза, че е затварял здраво, срещу което претенции нямах, много добре пазеше. Вероятно, ако е имало някаква причина някъде да бъда наказан, то това е било в борбата ми с Чарли. Все още не мисля, че случката с Йоан беше за стоп/старт наказание, ама - свирено е. Във всички останали случаи, всеки изпреварен от мен може да потвърди, че го минах без грам грубост. А изпреварвания направих доста.

 

Грубости и блъскания обаче имаше много, и по мое мнение. В първите 2-3 обиколки на всеки манш, въпреки че успявах да изляза на 2-3 място почти веднага, определено хем чувах, хем дори усещах, че зад мен става някаква абсолютна касапница. Да, ок, всеки гледа за тия 7 обиколки да спечели макс позиции веднага, ама не е това начина. Това е картинг, все пак, не лунапарк. Имаше няколко ситуации, в които и аз можех малко по-грубо да подходя и почти всеки манш да бъда втори, че дори и първи. Но постоянно се стараех да пазя тези пред мен и да ги минавам чисто, защото лично за мен, кефа от едно изпреварване е именно в това - да минеш чисто и безкомпромисно. С побутвания и подпирания в атакувания, и баба знае. Именно заради такъв стил на каране, и на Бенковски, и на Благоевград, не успях да мина на ура всички пред мен и да съм максимално напред в класирането. Старайте се повече да карате по този начин - да, няма да сте най-доволни от класирането, вероятно, но пък ще сте доволни от маневрите. Иначе, ако е за блъскане - даже си нямате на идея по-опитните какви пинизи знаем, и в атакуващ и в защитен план. И то такива, че хем да ви се съсипе състезанието, хем да няма наказание за никой. Само че идеята на състезанията, на шампионата, не е такава.

Така че - стегнете се малко и карайте по-чисто. Много приятно изненадан съм от Марио и Гошо, които години наред си носеха славата на много тежки рогачи на пистата, от които почти всеки, включително и аз, сме изяли много грубости и сме имали много съсипани гонки заради тях. Щом те съумяха да си изчистят маневрите, не виждам причина и другите да не можете.

 

От гледна точка на това, че бях кисел още от записванията сутринта - ами, сами видяхте за какво става въпрос. Записваме нов човек, който дори няма регистрация във форума, респ. няма грам идея за какво става въпрос в шампионата, за правилници изобщо е излишно да коментираме, след старта на всеки манш кара на зиг-заг по пистата, за да не бъде изпреварен (абсолютно забранена маневра), след което някъде по средата на маншовете си тръгва. После - аз съм бил лошия, дето не иска да допуска хора, кацнали от луната, а както се видя в конкретния случай - оказах се прав за това нещо. Значи едно новаци може да са точни, да са се записали както трябва, а други не, и ние им правим компромис? Не, не е правилно, категорично.

Относно други новаци, с които се спречках - визирам ситуациите с Жоро Попчев - не искам никой да го приема лично това, което съм казал. Дали е Жоро или някой друг - все тая. Все още, продължавам да считам, че не е сериозно някой да дава тон за грубо каране или за наказание, след като не знае дори, че е наказуемо да кара без ръкавици и да пуска волана с двете ръце, и който първосигнално реагира, че го записвам в списъка нарочно, за да му го върна, че ме бил докладвал. Това ясно показва, че пак съм прав - правилника и кодекса не се познават добре. Не искам никой да го приема лично това, още повече аз не деля никой на мои, твои, наказали ме, поощрили ме и пр. Далеч по-опитни и познаващи правилниците, също си отнесоха наказания в това състезание - и Краси, за каране без екип по анцуг, и Румен за ръкомахане с двете ръце... така че това с личните нападки го забравете, поне що се отнася до мен.



#30 charlie

charlie

    Професионалист

  • ОК / ДК
  • 204 posts

Posted 08.04.2013, 11:34

В един от маншовете бях малко по-груб - като се ядохме с Дъртия, обаче и той самия си каза, че е затварял здраво, срещу което претенции нямах, много добре пазеше. Вероятно, ако е имало някаква причина някъде да бъда наказан, то това е било в борбата ми с Чарли. Все още не мисля, че случката с Йоан беше за стоп/старт наказание, ама - свирено е. Във всички останали случаи, всеки изпреварен от мен може да потвърди, че го минах без грам грубост. А изпреварвания направих доста.

 

Поради стечения на обстоятелствата (нещо се бъгна в тоците на ПТС-а :)) в този манш съм записал гонката с Боби на 150 FPS - демек на бавен каданс. Линк от файла ето тук:

 

https://www.dropbox....0406_143852.MP4

 

По-добре си го свалете щото дропбокса не позволява повече от 14 мин преглед. Файла е около 1.5 Гб. Има и много боза за гледане.

Да не говориме че нема един левак да ми погледне  камерата за да я повдигна малко по-нагоре, ама айде...

 

Иначе баси слабаците сте - да Ви наритат най-дъртите на пистата - малии, малллиии 

 

А щото сега мнения бол, погледнете Боби че след като се вряза малко по-невъзможно си дава позицията. Другите баси що не го ползвате, ами ми плачете после като отнесете черният цвят...



#31 Michail

Michail

    Напреднал

  • Пилоти
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Град:София

Posted 08.04.2013, 11:40

Значи в общи линии да разбирам, че съм новак, който постоянно се оплаква
:)

Мишо, теб за съжаление те нямаше в шампионата преди две години, когато едва се събирахме 10 души, но за сметка на това удари като тези вчера се брояха на пръстите на едната ръка на невнимателен шлосер и после дълго се коментираха. Сега просто човек не знае откъде да почне.

 

Както се очертава, на следващия старт може и аз да съм маршал.
Мишо, както вече знаеш, за разлика от теб аз не толерирам твърдото и агресивно каране, така че маневри като твоята спрямо Рости в 14-ти манш няма да се разминат само с изпросено "извинявай".

Ако не се вземат навременни мерки срещу "мъжките" битки по пистата, ще има все повече коментари от типа "Той ме блъскаше на Бенковски, затова аз го блъснах тук!". В един момент никой няма да спазва правилата и ще си минава откъдето си иска. И понеже нарушителите ще са много, никой няма да бъде наказан.

 

1. Не, тук не си прав. Никой не те е определял като новак, който постоянно се оплаква. Не знам защо ти сам се "разбра" за такъв. То който трябва ще схване какво имахме предвид с Краси :) 

2. Наясно съм какво е било преди 2г., също както и преди 9г. :) 
Сега 30 човека старт - трудно е да опазиш всички и винаги ще има някой потърпевш. Лично аз се бутнах леко няколко пъти в пилоти, които са останали блокирани, пресичайки пътя ми/направили са аварийно спиране заради случка отпред/ и т.н. куп други ситуации. Загубих време от тези моменти, но това са неизбежни моменти от спорта, когато 10 пилота влизат в първи завой. Сега виждам и че имало хора, които нямали грам идея от общи спортни понятия в картинга, да не говорим за правилника на този шампионат. Е, след като такива хора са водели колоната, мисля че като цяло добре мина :) 
 
3.Пич, тука влизаш в тежка грешка. Не си в никаква позиция да ми говориш така. Първо, закачих леко Рости, да. Второ, той НЕ се завъртя заради това закачане, и това се вижда от видеото ми. ТРЕТО /за изпросеното "извинявай"/- не съм длъжен да му тичам по гъза, след като го нямаше до картовете /явно предварително се беше прибрал/, а аз трябваше да карам веднага следващия манш /15/. Ти какво ще направиш - няма да караш в манша за да го гониш и търсиш да му се извиняваш ли? Извиних му се, ако иска приема извинението, ако не - прав му път.  
Една вметка - ти не знам какво толерираш, но картинг спортът Е твърд спорт. И няма да стане заради теб по-малко твърд и агресивен.

4. Това, което описваш с "Той ме блъскаше на Бенковски, затова аз го блъснах тук!" няма нищо общо с мъжката борба, за която аз говорех. Не вярвам някой нарочно да си го е "връщал" за Бенковски. Това е несериозно. 


Never underestimate the Power of stupid things in large numbers !

#32 lubo lauta

lubo lauta

    Пенсионер

  • ОК / ДК
  • 661 posts
  • Град:Пловдив

Posted 08.04.2013, 11:58

Поради стечения на обстоятелствата (нещо се бъгна в тоците на ПТС-а :)) в този манш съм записал гонката с Боби на 150 FPS - демек на бавен каданс. Линк от файла ето тук:

 

https://www.dropbox....0406_143852.MP4

 

По-добре си го свалете щото дропбокса не позволява повече от 14 мин преглед. Файла е около 1.5 Гб. Има и много боза за гледане.

Да не говориме че нема един левак да ми погледне  камерата за да я повдигна малко по-нагоре, ама айде...

 

Иначе баси слабаците сте - да Ви наритат най-дъртите на пистата - малии, малллиии 

 

А щото сега мнения бол, погледнете Боби че след като се вряза малко по-невъзможно си дава позицията. Другите баси що не го ползвате, ами ми плачете после като отнесете черният цвят...

Ауууууууу любимото ми байряче B)


Не забравяйте, че тука сме като във ФИА - отнасяш комисарската тояга и нямаш право на обжалване. :)

#33 Kose Bose

Kose Bose

    www.kosebose.com

  • ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 08.04.2013, 14:20

Момци, миналия сезон в републиканското се опитах да се оплача, че в два манша два пъти съм изхвърлен от пистата, късметлийски без никакви последици нито за мен нито за карта (за разлика от по миналата година, когато в зоната един пилот спря в мен и това ми костваше две ребра) и ми беше отговорено, че съм бил по-бавен и не е трябвало да им преча, а да ги пропусна за да не се стига до този инцидент. Останах като гръмнат! После ми се обясни, че в този спорт, ако не се движиш с темпото на първите било нормално ако им пречиш да те поизместят от трасето, независимо дали карата ти е с пет шест години по-стар или аз самия не мога да държа тяхното темпо. Та с това искам да кажа, че когато си по-бавен(ако примерно си с куц карт) от идващия зад теб, много тъпо се получаваше в това състезание да ми правят по няколко контара маневри с цел защита на позицията, макар и в правилника да го пише, че е забранено повече от една. Другото което се случи при мен беше в манш 5 - преди предпоследения завой - пред мен става меле, не помня кой се завъртя и след като го бях избегнал, някой отзад спря в мен и буквално ме изхвърли и след злобния удар останах последен(не че не тръгвах всеки манш отзад, но тамън си бях извоювал по предни позиции) и всичко свърши. Тогава си помислих, че повечето са дошли като на война, ама някаква бързичка за шест обиколки колко места можеш да грабнеш или да запазиш! 

   За другите маншове не мога да се оплача, щото взех максимума от тях. Разбрах вчера от Веско, че съм го бил изхвърлил в четвърти завой, странно защо тогава нищо не каза, но ще го гледам с удоволствие това видео, за да преценя дали имам вина в случая! 

  Накратко! В краткия си 5годишен опит в този спорт, аз нямам случай да е преминал манш без докосвания, побутвания, почуквания, но това не може да ме откаже да го харесвам и обичам и продължавам да твърдя, че Мишо е много прав в по-горното си мнение, че това не е балет!!!


www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ

#34 mobiman

mobiman

    Новак

  • Пилоти
  • Pip
  • 3 posts

Posted 08.04.2013, 15:33

Здравейте,

Аз съм от въпросните новаци. :)

Бях на Житница и в Благоевград.

Между двете състезания нямаше нищо общо освен това, че и на двете ме блъскаха при изпреварвания на бавните завои.

В Благоевград стартирах 4 пъти втори и веднъж първи. На първи завой пробвах с ранно спиране, късно спиране, движение по вътрешната част на завоя, както и движение по идеалната права. Всеки път имаше контакт на първи или втори завой. Даже в един момент бях притиснат и от двете страни.

Да, аз съм тежък и бавен. Да, аз съм нов и състезателната ми линия не е идеална и правя грешки, но не разбирам, защо трябва да се изпреварва по този начин.

Смятам, че по-опитните и по-леките от мен със сигурност могат да намерят начин и правилен момент за изпреварване без да има контакт между нас.

Ако изпреварванията са чисти аз лично ще съм доволен даже и да завърша последен, защото ще имам възможност да се състезавам доколкото мога, а не както сега състезанието да приключва на първи или втори завой.

Разбира се твърде е вероятно блъсканиците да са предизвикани и от моите действия, но в този случай би следвало това да бъде индикирано и да получа съответното наказание.

Моето мнение е, че не трябва се толерират блъсканията независимо дали са силни и ли слаби, дали ти променят траекторията на движение или не и т.н.

Сигурен съм, че ако се следи за спазване на правилата и се налагат санкции всеки ще се старае да кара по-чисто.

Поздрави,
Алпер

Edited by mobiman, 08.04.2013, 15:38.


#35 FERRARIST

FERRARIST

    Гадно Копиле

  • ОК / ДК
  • 366 posts
  • Град:Стара Загора

Posted 08.04.2013, 18:15

Ми що го записвате......??????

 

 Записваме нов човек, който дори няма регистрация във форума, респ. няма грам идея за какво става въпрос в шампионата, за правилници изобщо е излишно да коментираме, след старта на всеки манш кара на зиг-заг по пистата, за да не бъде изпреварен (абсолютно забранена маневра), след което някъде по средата на маншовете си тръгва.


Ако ти беше със синия гащеризон, предполагам вината за повечето контакти на първи завой при стартирането беше 80% твоя.......знам че няма как да се родиш научен, и да влезеш от раз в крак със всички, но предполагам че все пак поне 3 пъти от тия 4 пъти дето стартира втори, ти оставаше твърде много място между себе си и първия по някаква причина, забавяш задните който са нагъчкани зад тебе и знаят какво да направят точно за да са на купчина на първи завой........ако старта започва с равномерно и темпо малко над средното, тогава всичките тия инциденти на старта нямаше да ги има.......

 


В Благоевград стартирах 4 пъти втори и веднъж първи. На първи завой пробвах с ранно спиране, късно спиране, движение по вътрешната част на завоя, както и движение по идеалната права. Всеки път имаше контакт на първи или втори завой. Даже в един момент бях притиснат и от двете страни.


#36 mobiman

mobiman

    Новак

  • Пилоти
  • Pip
  • 3 posts

Posted 08.04.2013, 18:30

 ти оставаше твърде много място между себе си и първия по някаква причина, забавяш задните който са нагъчкани зад тебе и знаят какво да направят точно за да са на купчина на първи завой........ако старта започва с равномерно и темпо малко над средното, тогава всичките тия инциденти на старта нямаше да ги има.......

 

Да, не бях плътно зад карта пред мен и ако това е решението на проблема аз ще го фиксна бързо още на следващия кръг. :)

 

Да се надяваме, че това ще подобри ситуацията.



#37 BasicElement

BasicElement

    Schumacher Sport

  • Пилоти
  • PipPipPipPip
  • 145 posts
  • Град:София

Posted 08.04.2013, 22:14

И понеже дискусията стана много сериозна, реших да разчупя с едно леко видео от събота - стартът на манш 2.
В главната роля, вдясно на вашите екрани - Супер Марио :)

Тук искам да подчертая, че нямам никакви претенции към старта на Марио, просто клипчето е яко :)



#38 KOBRETI

KOBRETI

    Ferrari

  • Админи
  • 1,616 posts
  • Град:София

Posted 08.04.2013, 22:42

Сега.... Вярно е, че отпред водачите на колоната караха прекалено бавно на старта и се оглеждаха назад, вместо да гледат напред към маршала с флаговете... Но принципно те няма как да са виновни за това, че някой отзад е прекалено напорист, прави фал старт, удря предния и т.н... Виновен в общия случай за удар отзад е задният... а предният като цяло няма вина за това, да не говорим пък още по-предния... самият старт ще се оправи лесно с малко повече инструктаж и с по-стриктно наблюдение на редицата от втори маршал отстрани... мазильокът в първи завой не идва от предните а от задните... предните са свободни по правилник да си избират къде карат по цялата ширина на пистата, без да правят 2 блокиращи маневри.... тези отзад трябва да се съобразяват с това...


Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net


#39 Bobby

Bobby

    Скудерия Ферари

  • Админи
  • 890 posts

Posted 09.04.2013, 09:18

Ми що го записвате......??????

 

Тези въпроси към мнозинството - змията и дъртия. Аз бях категорично против каквито и да било незаписани и паднали от космоса. После Евгени, момчето от пистата, ми вика "ама то доста местни са дошли да карат"... :huh:

То, по тази логика, дай на всяка писта, на която отидем, някакъв местен, дето ни видял или чул, че ще има състезание и иска да се включи - да го записваме? Кво толкова, няма проблеми... нищо, че заради такива после става такава салата, особено при този регламент... то не че над 90% от редовните новаци тази година ОТНОВО и за кой ли път се оказва, че изобщо не са се запознали с регламентите, но тези, дошли отнякъде си, без да имаме и бегла представа кои са и що са, на мен лично ми прескачат...

И тоя лаф с "ми дошъл е до пистата, как така няма да го пуснем да кара" - ми ей така. Оказа се, че не малко от тези, дошли ей така до пистата, са дошли от Благоевград, не от Силистра... и дори не броя Пламен и другия човек с него, Краси.



#40 Kose Bose

Kose Bose

    www.kosebose.com

  • ОК / ДК
  • 960 posts
  • Град:Plovdiv

Posted 09.04.2013, 12:16

3,32мин  Лекичко...цък и ...

http://www.youtube.com/watch?v=vR88Mkq_CKI&feature=youtube_gdata


www.kosebose.com
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users