Аз съм напълно сериозен - въпреки, че го предлагам като крайна мярка, смятам, че при старта на състезанието една забрана ще спести много нерви и травми.Добре дошли на колегите от Ауди-Емоушън. За тези, които не знаят, те вече 3-та година си правят шампионат, подобен на нашия.
За тежестите - най-добрите варианти са олово - тъй като заема най-малко обем, или пясък за по-малките кила - по-лесно се намира Само да отбележа, че от 2 кръг минималното тегло е 78 кг.
Относно 1 и последен завой в обратна посока, това за забрана на изпреварването просто не е сериозно
Втори кръг - 28.11.2009 - Лаута
Posted 24.11.2009, 13:58
Posted 24.11.2009, 14:15
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 24.11.2009, 14:22
И аз съм напълно сериозен като казвам, че е несериозно да забраниш изпреварването на 2-та основни завоя на всяка писта - преди и след праватаАз съм напълно сериозен - въпреки, че го предлагам като крайна мярка, смятам, че при старта на състезанието една забрана ще спести много нерви и травми.
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 24.11.2009, 15:43
От наблюденията които имам като маршал на втора и трета серия на първи кръг мисля, че зоната на първи и втори завой ще бъде много критична. Може би, промяна на местото за стоп-старт ще облекчи малко напрежението, което може да се създаде там.
Какво имам предвид. Предният кръг забелязах, че след стоп-старт, картовете се ускоряват бавно и имат голяма разлика в скоростите спрямо неспиралите картове. Тази разлика в скоростите намаляваше чак след първи завой и почти изчезваше на подхода към втори завой. Т.е. на спиралите машините им трябва доста разстояние, за да си изравнят скоростта с другите.
В този ред на мисли се зачудих, какво би станало, ако зоната за стоп-старт е на същото место където беше първи кръг. Спиралите картове ще са с много по-ниска скорост от неспиралите. В същото време, в обратна посока, първи завой е с много по-малък толеранс на траекториите по които може да се премине. Ако там се засечат спирал (бавен) и неспирал (бърз) карт, може да се получи сериозна колизия.
Имайки предвид странните разбирания за "безконтактен" спорт, както и липсата на опит у някои от участниците по отношение на смените на траекториите, призовавам организаторите да помислят по въпроса за преместване на зоната за стоп-старт, така че спиралите картове да имат възможност да изравнят повече скоростта си с неспиралите. Това би намалило риска от колизии поради голямата разлика в скоростите.
Като примерно място бих посочил края на последния завой преди старт-финалната права от външната страна на пистата (някъде там, където спирахме на квалификацията) или зоната след предпоследния завой.
Това са мислите, които ми се мотат из главата. Нека и други да споделят мнения по този въпрос. Организаторите са писали, че имат решение, но го пазят в тайна по неясни причини.
Posted 24.11.2009, 15:52
Posted 24.11.2009, 17:33
Добре дошли на колегите от Ауди-Емоушън. За тези, които не знаят, те вече 3-та година си правят шампионат, подобен на нашия.
За тежестите - най-добрите варианти са олово - тъй като заема най-малко обем, или пясък за по-малките кила - по-лесно се намира Само да отбележа, че от 2 кръг минималното тегло е 78 кг.
Относно 1 и последен завой в обратна посока, това за забрана на изпреварването просто не е сериозно
Благодаря!
Аз затова попитах за тежестите. Предположих, че някои сте минали по този път . Все пак има ли как да ми онагледите с
някоя снимчица или идея как и къде е удобно да се закрепят въпросните тежести. Ушивате си торбички за оловото и ги стягате около кръста или....??? Все пак не върви да се появя с една раница с пясък на гърба! И аз ще мисля по въпроса.
П.П. видях, че вече минималното тегло е 78кг! Много сте дебели бе
Posted 24.11.2009, 19:56
Ice Team - пълен състав
Ice Team
Posted 24.11.2009, 21:39
Причината е по-точно ПРИЯТНА ИЗНЕНАДА!Това са мислите, които ми се мотат из главата. Нека и други да споделят мнения по този въпрос. Организаторите са писали, че имат решение, но го пазят в тайна по неясни причини.
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 25.11.2009, 00:21
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 25.11.2009, 14:52
Нали от следващия кръг ще има наказания за тия дето не дигат.Аз така разбрах.Краси 100 пъти го повторихме и пак имаше хора, дето не вдигаха. Но за Старт-стоп ги карахме от 2 завоя преди това да вдигат и се получи
Posted 25.11.2009, 21:39
Здравей те на всички,и браво на змиЪта за този сайт.Относно тежестите,ще трябва да си измисляте или други тежести или друго мяста за захващане.Тази вечер с Косебосе бяхме на пистата и видяхме пораженията по седалките от тежести с такава форма.Имаме предопреждение че може да гризнем дървото при следващ случай.Здравейте и честито за сайта! Очертава се хубав зимен шампионат!
И понеже в първото мнение е спомената думата "дискусии", ще се възползвам да попитам.
Какви тежести ползвате и по какъв начин ги закрепяте??? Моля споделете опит!
За нашия картинг турнир бях подготвил тежест (парче гранит) с тегло около 18 кг. Проблема беше, че не можах да намеря начин за безопасно закрепване!
Затова и питам как решихте проблемите с тежестите. Да кажем, че ще намаля малко размера на блокчето - нужни са ми 12кг допълнителна тежест, за да достигна минималното тегло от 75кг.
Успех на всички в турнира! От март ще има и още един отбор участник.
Ето как изглежда:
Posted 25.11.2009, 21:59
Еми аз нямам проблем другите да му мислятЗдравей те на всички,и браво на змиЪта за този сайт.Относно тежестите,ще трябва да си измисляте или други тежести или друго мяста за захващане.Тази вечер с Косебосе бяхме на пистата и видяхме пораженията по седалките от тежести с такава форма.Имаме предопреждение че може да гризнем дървото при следващ случай.
Posted 25.11.2009, 23:24
Ако Любо се съгласи, той може да се впише в неговия отбор, тъй като само този пилот няма тим!
Що пък да не се съгласи, Божидар вече има точки...
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 26.11.2009, 11:58
Posted 26.11.2009, 14:11
станислав сиромахов
иван пачев
тодор василев
може някои да не доиде но засега сме толкова.
тел.0898200304 ако има някои от бургас може да патува с нас.
Posted 26.11.2009, 16:30
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users