Налягане на гумите на мокро
Posted 30.11.2009, 15:23
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 30.11.2009, 15:37
Краси, по-важно е гумите да са за мокро , а дали тряаа са меки или твърди термометъра ще решиЯ кажете според вас дали на мокро е по-добре да се кара с по-меки, или с по-твърди гуми...
Posted 30.11.2009, 15:40
Валяк мачка... | Авариен автоключар София - avtokluchar.net
Posted 30.11.2009, 16:02
Може да са стиснати собствениците на рентите. Иначе как мислиш се развива картинг бизнес в Малайзия примерно. Там вали всеки ден следобяда да речемХаха, и това си е вярно Ама все пак ренталки с гуми за мокро не знам да има
Posted 30.11.2009, 17:03
If violence isn't solving your problems, you're just not using enough of it.
Posted 30.11.2009, 17:25
Аз мисля точно обратнотоСпоред мен ако се кара със сликове на мокро би трябвало да са с по-високо налягане. Контактната площ така е по-малка и тежеста стои на по-малка п лощ и така според мен е по малък шанса за аквапланинг и т.н.
Posted 30.11.2009, 18:31
Айде някой по-опитен от мен с рипър да каже нещо
Posted 30.11.2009, 20:59
И аз така викам.По-хубаво да не се излагаме.В край на сметка или едното или другото е вярно.Нека по-опитния да каже.Аз до колкото знам (ако не се бъркам) гумите за мокро са меки .еми всеки си има мнение.
Айде някой по-опитен от мен с рипър да каже нещо
Posted 30.11.2009, 21:19
Роско, не съм сигорен, но мисля че ти си прав и то от мои практически гледни точки!И аз така викам.По-хубаво да не се излагаме.В край на сметка или едното или другото е вярно.Нека по-опитния да каже.Аз до колкото знам (ако не се бъркам) гумите за мокро са меки .
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 30.11.2009, 21:37
Така като се замисля/въпреки че ми е трудно /гумата с по-високо налягане е по добра заради намалената контактна площ с мокрия асвалт.Става дума за ренталки доколкото схващам.Я кажете според вас дали на мокро е по-добре да се кара с по-меки, или с по-твърди гуми...
От това което знам за този бизнес в Малайазия,то там няма такива ренталки.Онези понеже са прости и ренталките и почват от 15 магаренца нагоре,поради което си имат мокри гуми.А тук с тези водни помпи няма как да се слочжат мокри гуми,понеже няма да загреят и ефекта ще е равен почти на 0.Може да са стиснати собствениците на рентите. Иначе как мислиш се развива картинг бизнес в Малайзия примерно. Там вали всеки ден следобяда да речем
Posted 30.11.2009, 21:38
сега вече не съм сигурен че говорим за едно и също нещо. Аз говоря за правилно налягане при сликове а ти при мокри гуми.За мокри гуми на мокра писта съм съгласен че би трябвало да по-меки. Но сликове според мен трябва да са по-напомпениИ аз така викам.По-хубаво да не се излагаме.В край на сметка или едното или другото е вярно.Нека по-опитния да каже.Аз до колкото знам (ако не се бъркам) гумите за мокро са меки .
СъгласенТака като се замисля/въпреки че ми е трудно /гумата с по-високо налягане е по добра заради намалената контактна площ с мокрия асвалт.Става дума за ренталки доколкото схващам.
Posted 30.11.2009, 21:40
Е тука вече се разминаваме.Съгласен съм.сега вече не съм сигурен че говорим за едно и също нещо. Аз говоря за правилно налягане при сликове а ти при мокри гуми.За мокри гуми на мокра писта съм съгласен че би трябвало да по-меки. Но сликове според мен трябва да са по-напомпени
Posted 01.12.2009, 06:32
На теория, ако имате мокри гуми и пистата е мокра, налягането им тряба да е не по-ниско от това на сликовете, които използвате за същото трасе. В случай, че не генерират достатъчно сцепление, може да повишите налягането, но не и да го понижавате. Причината е контактната площ - при високо налягане се постига по-бързо генериране на температура (съответно сцепление), а и риска от аквапланинг намалява.
При изсъхваща писта обаче, мокрите гуми следва да се карат с все по-ниско налягане (заради интензивно износване на протектора при по-голямото сцепление) или направо да се премине на сликове.
Колкото до налягането на сликовете, когато се карат като мокри гуми - това си е черна магия, но като че ли по-твърдите би трябвало да имат предимство, заради по-бързота загряване на контактната площ. За ренталски гуми, обаче това е повече хазарт, отколокото правила.
Posted 01.12.2009, 22:14
Posted 02.12.2009, 21:26
28092008459.jpg 58.48K 25 downloads
Това е ренталска гума на ICA карана на сухо. Налягането беше високо за да може гумата да се "топли".
Нямам снимка на ренталка, но както виждате причините за по-високо налягане са различни.
Първо увеличаваш налягането заради аквапланинг и после още повече за да се топли гумата ако може
Аксел
Posted 03.12.2009, 18:44
Хм, има голяма логика!Според мен ренталските гуми няма да се топлят на дъжд колко и да ги помпиш. Това, което целиш е, да не се получава аквапланинг. След като не можем да ги нарежим, трябва да имаш таково налягане да може да се избута водата пред гумата дотолкова, че да има допир между гумата и асфалта. Т.е. колкото повече вода толкова по-високо налягане.
28092008459.jpg 58.48K 25 downloads
Това е ренталска гума на ICA карана на сухо. Налягането беше високо за да може гумата да се "топли".
Нямам снимка на ренталка, но както виждате причините за по-високо налягане са различни.
Първо увеличаваш налягането заради аквапланинг и после още повече за да се топли гумата ако може
НЕОНОВИ РЕКЛАМИ
Posted 03.12.2009, 20:17
мога да сложа дебел и мазен бас или облог за това......
Posted 03.12.2009, 20:26
Категорично с ренталските гуми, на мокро е по добре да са ти колкото се може по меки гумите.......
Колко мокро? Може да работи докато няма локви или пистата не е наводнена.
И сигурно зависи и от асфалта. Пловдив и Варна на сухо е като Кюстендил и Хасково на мокро - поне в петък преди състезанието.
Аксел
Posted 03.12.2009, 20:55
Posted 04.12.2009, 09:42
Категорично с ренталските гуми, на мокро е по добре да са ти колкото се може по меки гумите.......
Съгласен.
Какво и кога?
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users